clanek-1
  • Rozhovory

  • 31.07.2011

S bodem můžeme být spokojení, říká Jan Vorel

P R A H A - Do nejvyšší soutěže se v pátek večer nevrátila „pouze“ Dukla, ale také obránce Jan Vorel. Gambrinus ligu si zahrál po čtyřech letech. „Docela jsem si naši první ligu po těch letech užil. A samozřejmě mě těší, že jsme na úvod nového ročníku neprohráli,“ usmál se.

Předpokládám, že s remízovým bodem vládne spokojenost?
Můžeme být spokojení. Jako prvoligový nováček jsme dneska bod získali. Olomouc má silný, konsolidovaný kádr, loni skončila čtvrtá a podle mě není ostuda, když jsme s ní remizovali.

Jak hodnotíš samotné utkání?
Pro spoustu hráčů to byla prvoligová premiéra. Chybějí nám zkušenosti. Myslím, že první poločas byl z naší strany lepší. Ve druhé půli jsme vypadli z role, až v 80. minutě jsme se osmělili. Nebudeme si nic nalhávat, druhá půle nebyla dobrá.

Jak jsi viděl velkou šanci Adama Varadiho v 72. minutě?
Na zadní tyč dolétl přetažený centr, někdo ho vrátil před branku a my jsme si špatně rozebrali hráče, takže se tam Varadi objevil sám. Naštěstí pro nás ten míč malinko přeběhl, měl ho za sebou a nepodařilo se mu zakončit. To byla největší šance.

Zeptám se ještě na jeden moment. V 62. minutě tě Rossi trefil do ruky. Nebál jsi se penalty?
Měl jsem ji u těla a pravidla jsou v tomto případě jasná. Pokud je ruka u těla nastřelená, tak se penalta nepíská. Já jsem byl víceméně v klidu. Rozhodčí viděl, že jsem rukou hrál, ale nebyl to žádný úmysl.

V čem je největší rozdíl mezi první a druhou ligou?
Hra je daleko rychlejší, hráči jsou daleko lépe technicky vybavení a agresivnější při presinku. První liga je o stupeň jinde.

Byla před zápasem cítit v kabině velká nervozita?
Víceméně jsme se všichni těšili, nikoho nebylo potřeba motivovat. Chtěli jsme si zápas užít, všichni navzájem jsme se hecovali.

Na Julisku přišly téměř čtyři tisícovky diváků. Co říkáš na takovou návštěvu?
Byl jsem překvapený. Nečekal jsem, že přijde tolik lidí. Určitě nás to všechny potěšilo. Doufám, že diváci budou v takovém počtu chodit dál.