clanek-1
  • TJ Kunice

  • 07.03.2014

Rozhovor s trenérem Kunic Jaroslavem Peřinou

Zbývá den do startu jarní části soutěže České fotbalové ligy. Tým naší farmy čeká první utkání na domácím hřišti s Chrudimí, které začíná v sobotu 8. března od 14:30 hodin. Ale ještě předtím se podívejme, jak trenér Jaroslav Peřina hodnotí přípravu, jaké byly pohyby v kádru, či jaké jsou cíle do druhé půlky sezony.

Jak by jsi vyhodnotil zimní přípravu?
Rozdělil bych jí na dvě části a to na lednovou a únorovou. V lednu jsme absolvovali soustředění na horách, které bylo pro Kunice první po hodně dlouhé době. Dobře jsme potrénovali, měli jsme veškerý servis, který nám VOZP Bedřichov mohla poskytnout od kvalitního jídlo po wellness.
Následoval dlouhý blok tréninků v domácím prostředí, kde jsme již pracovali na herních činnostech, které nás trápili během podzimu.
Nedílnou součástí byla přípravná utkání a zde je důležité to rozdělení na leden a únor. V lednu jsme zvolili mužstva, která hrají juniorské soutěže nebo divize. Výjimkou bylo první přípravné utkání s ligovou Příbramí. V únoru jsme se potkávali s týmy ze druhé ligy a to hlavně proto, abychom byli připraveni na začátek soutěže.

Objevili se v týmu nějaké nové tváře?
Myslím, že je kádr poměrně konsolidovaný, ale změny jsou a ne malé. Do přípravy s námi nastoupil mladý David Zoubek(roč.1996), což je středový hráč, který i přes své mládí má kvalitu na to, aby se jednou prosadil a my mu budeme chtít dát prostor, aby to dokázal. Dalším novicem je Jakub Zaal(1995), který je kunický dorostenec a protože mě na podzim zaujal, absolvoval s námi přípravu a mohu říct, že svůj prostor také dostane. Z juniorky Dukly přišel Karel Malý, což je brankář, který se bude otloukat v dospělém fotbale a uvidíme, co dokáže.Poslední posilou je Panajotis Kucalas, který přišel zacelit díru na postu stopera. V průběhu února se připojil ještě Václav Milec(1993) a ze širšího kádru A týmu Mike Fryčer(1993. No a skoro bych zapomněl na jednu staronovou tvář a tou je Tomáš Tenkl, který se vrátil z Loko Vltavín a jaro stráví s námi.Budeme pracovat se 17 hráči a dvěma brankáři.

Následovat musí otázka na odchody?
Odešli Jirka Veselý, který posílil Roudnici, kam odešel za trenérem Haškem a i za větším prostorem ve hře, Pavel Čapek a Jan Micka šli sbírat zkušenosti do zahraničí, kde posílili druholigový slovenský klub MFK Zemplin Michalovce. Poslední, kdo od nás zatím odešel je Lukáš Dvořák, který zkouší štěstí také v Roudnici.

Jak hodnotíš přípravné utkání?
Pokud na to budu pohlížet z hlediska kvality hry, myslím, že jsme se výrazně zlepšili v přechodové fázi směrem dopředu a že dokážeme správně využít potenciál našich útočníků. Hodně jsme pracovali i na defenzívě, ale tady ještě máme před sebou nějaký kus práce. Na podzim jsme měli problémy s hlídáním standardních situací, ale i tady se postupně zlepšujeme a věřím, že jsme na správné cestě, což ale ukáží až mistrovská utkání. Z hlediska výsledků spokojený být nemohu, protože naše bilance je 2 výhry, dvě remízy a 4 porážky(chybí odehrát utkání s Benešovem). ale je nutné respektovat sílu soupeřů a ti druholigoví byli velmi silní.

Co očekáváš od jarní části soutěže?
Rád bych, abychom odehráli kvalitní jarní část, abychom neměli starosti se záchranou, i když to tak na první pohled nevypadá. Budeme mít velmi mladé mužstvo, které bude získávat zkušenosti, ale jsem přesvědčen o jejich kvalitě a věřím, že utkání budeme zvládat.Určitě můžeme počítat i s podporou A týmu Dukly, kde ta spolupráce funguje velmi dobře a tak si jen přeju, aby chodilo hodně diváků a aby se jim náš fotbal líbil, protože fotbal se hraje hlavně pro ně.