clanek-1
  • A-tým

  • 07.03.2014

Duklu čeká Vysočina Jihlava

Po výsledkově nepodařeném derby se Slavií Praha čeká naší Duklu v sobotu od 15:30 další ligová překážka. V rámci 19. kola Gambrinus ligy přivítáme v domácím prostředí Vysočinu Jihlava, kterou vede bývalý úspěšný hráč Dukly a československé reprezentace Petr Rada.

Jihlava v posledním kola hostila Slovan Liberec a i přesto, že klub z Vysočiny dvakrát vedl, tak si odvezl všechny body soupeř ze severu Čech. Zápas otočil dvěma brankami Luboš Kolár. „Viděli jsme nadprůměrné ligové utkání. Snažili jsme se balon držet co nejvíc na nohách, aby soupeř unavený z Alkmaaru musel co nejvíc běhat. Bohužel brejkové situace, které jsme si vytvořili, jsme nedokázali dotáhnout do konce. Koncovka nás v tomto zápase zradila, měli jsme ty situace řešit s větším klidem. Ty body, které jsme dnes ztratili, musíme podobně aktivní hrou získat někde venku,“ uvedl bývalý Duklák Petr Rada pro web Gambrinus ligy.

Jihlava má po osmnácti odehraných kolech bilanci čtyř výher, čtyř remíz a deseti proher. S šestnácti body je Vysočina na čtrnáctém místě ligové tabulky. Jarní část sezony odstartoval náš sobotní soupeř remízou 0:0 se Znojmem (hráno v Brně) a již zmiňovanou prohrou 2:3 doma s Libercem.

A jaké byly změny v kádru Petra Rady během zimní pauzy? Do kolonky „Příchody“ se zařadili Muris Mešanović (konec hostování v Dunajské Strede), Matúš Marcin (konec hostování v Dukle Banská Bystrica), Tomáš Kučera (konec hostování v Hradci Králové), Michal Vepřek (hostování ze Sigmy Olomouc) a Vladimír Kukol´ (Spartak Myjava). Naopak z klubu odešli Jakub Teplý (hostování v Ústí n. Labem), Jan Kliment (hostování v Dukle Bánská Bystrica), Milan Kopic (konec smlouvy) a Jan Kotnour s Jindřichem Kučerou (hostování ve Žďáru nad Sázavou).

Náš soupeř má zkušenou osu týmu, kam patří Jaromír Blažek, Ondřej Šourek, Tomáš Marek nebo Václav Koloušek, kteří také nasbírali nejvíce odehraných minut v jihlavském dresu. Tyto hráče doplňuje dravé mládí. Jmenovec našeho legendárního hráče Lukáš Masopust se dokonce umístil na třetím místě v anketě „Talent roku 2013.“

A jak vidí sobotní zápas trenér Luboš Kozel? "Zápas to bude těžký, protože půlka mančaftů hraje o záchranu a druhá o poháry nebo o titul, takže jednoduchý zápas si člověk nevybere. Jihlava je nebezpečná v tom, že má hráče spíše na rychlý protiútok, a proto lze předpokládat, že budeme muset hodně tvořit a dostávat se do zhuštěného prostoru soupeře. To nám moc nefungovalo na Slavii, takže jsme se na to v týdnu připravovali, abychom to dnes zvládli lépe."

Poslední utkání soupeře:

FC Vysočina Jihlava - FC Slovan Liberec 2:3 (2:1)

Branky: 22. Vaculík, 29. Koloušek - 65. a 69. Kolár, 24. Šural. ŽK: Koloušek - Rajnoch, Šural, Pavelka, Obročník. Rozhodčí: Nenadál - Pospíšil, Hájek. Diváci: 3049.

FC Vysočina Jihlava: Blažek - Mikula (81. Kukol), Šourek, Krejčí, Josl (86. Přeučil) - Marek, Koloušek (74. Jungr) - Masopust, Kučera, Vaculík - Harba.
FC Slovan Liberec: Hroššo - Coufal, Kováč, Rajnoch (82. Pimpara), Pokorný - Sackey - Šural, Pavelka (69. Obročník), Rybalka, Luckassen - Budnik (46. Kolár).

Poslední vzájemné utkání:

FC Vysočina Jihlava – FK Dukla Praha 1:1 (0:0)

Branky: 50. Ondřej Šourek - 58. Lukáš Štetina. ŽK: 68. Vojtěch Přeučil - 66. Luboš Kalouda, 74. Petr Malý, 81. Marek Hlinka. ČK: 64. Tomáš Marek. Rozhodčí: M. Zelinka - R. Hájek, M. Černý (E. Marek). Diváci: 2450.

FC Vysočina Jihlava: Blažek – Vaculík (C), Tlustý, Šourek, Marek – Masopust (59. Kliment), Koloušek, Jungr (84. Šimonek), Jánoš, Harba – Přeučil (69. Karlík)
FK Dukla Praha: Rada – Romera, Štetina, Božič, Vrzal – Hašek (68. Malý), Hlinka, Kalouda (76. Albiach Roger), Gedeon (C), Berger (89. Marek) – Pospěch