clanek-1
  • Klub

  • 18.02.2014

Tisková konference FK Dukla Praha

"Pohárům se nebráníme, ale prioritou nejsou," tak zněla odpověď z úst sportovního ředitele Güntera Bittengela. Čtvrtá příčka tuto otázku přímo nabízí. "Ale po pár kolech to může být úplně jinak," dodává Luboš Kozel a zdůrazňuje, že vstup do jarní části bude důležitý.

Dukla je po podzimní části na čtvrtém místě a od třetí příčky ji dělí pouhý bod. Během zimní přípravy odešel z kádru levý bek Ondřej Vrzal na hostování do Jablonce. Dále bylo Markovi Hanouskovi s Janem Pázlerem ukončeno hostování a vrátili se do svých týmů. Naopak posilami jsou na pozici křídla Vojtěch Engelmann, který se vrátil z půlročního hostování v Ostravě, staronoví navrátilci po zranění Tomáš Berger a Milan Černý. Z Konga přišel Bidje Manzia a nečerstvější přírůstkem je Róbert Koval´ ze slovenského týmu MFK  Zemplín Michalovce. Další posila je ještě v jednání.  "Luboš Hanzel s námi absolvoval soustředění na Kypru, zítra by se mělo rozhodnout, zda stráví jarní část v našem klubu," dodal sportovní ředitel Günter Bittengel.

Po zimní přípravě, kterou áčko z části strávilo na soustředění na Kypru, by měli být všichni kvalitně připraveni. "Z mého pohledu byla letos příprava abnormálně přivětivá z hlediska počasí a podmínky pro trénink byly lepší než jiné roky. Měla však dva velké kazy, prvním byla událost, která se přihodila Petrovi Malému v zápase s Táborskem a druhá, zranění Néstora v zápase proti Bohamians 1905, kdy došlo si poranil koleno. Měli jsme tak rázem o dva hotové hráče méně," uvedl Luboš Kozel. 

"Naopak kladem je, že celou přípravu v pořádku a se zlepšující se formou vydrželi Tomáš Berger a Milan Černý, což jsou dva hráči, kteří na podzim do ligy naskakovat nemohli. Doufám tedy, že navážeme na konec podzimu, který nás vystřelil na čtvrtou příčku.“ dodal.

A jak je na tom před prvním ligovým utkáním kabina? "Tím výborným závěrem na podzim, jsme si mohli zimní přípravu užít. Protože být takovou dobu na čtvrtém místě, byl krásný pohled. Atmosféra je výborná. My hráči bychom rádi hráli o poháry, ale když vidím soupeře, kteří jsou od nás na dostřel, bude to těžké. Před sezonou jsme říkali, že by bylo výborné to šesté místo, tak u něj prozatím zůstaneme," řekl Patrik Gedeon.