clanek-1
  • Články mládež

  • 18.02.2014

Předposlední zimní halový turnaj je za námi

Již čtvrtou zimní sezonu pořádá FK Dukla Praha halové turnaje pro přípravky v hale Městské části Praha 11 Sportovní Jižní město. Dnes se uskutečnil předposlední turnaj této zimy pro kategorii U-9.

Počasí sice zimu příliš nepřipomíná, ale pohled na fotbalový kalendář hovoří jasně, čas zimní přípravy je v plném proudu.

Patronem turnaje byla jedna z legend Dukly, Jan Fiala, bývalý kapitán Dukly Praha i československé reprezentace.

Turnaje se zúčastnilo celkem deset mužstev, i když domácí Dukla postavila mužstva dvě. Na dvou hřištích nám to pěkně utíkalo, s mantinely na házenkářské branky v sestavě 3+1 padalo i dost gólů. A o ty šlo, v systému hodnocení, nejvíce.

Kluky to bavilo, radost na ně pohledět. Rozhodčí pískali s citem, moc práce ale neměli. Více než stovka diváků, zejména rodičů a prarodičů, fandila a podporovala své ratolesti a hnala je za vítězstvím. 

Turnaj nakonec vyhrál žlutý tým FK Dukly Praha, který soupeřům nastřílel celkem 40 gólů. Druzí skončili kluci z FK Kolín s 26 vstřelenými brankami a na třetím místě se umístili hráči SK Slaný s 20 vstřelenými brankami díky menšímu počtu obdržených branek, než měli fotbalisté FK Náchod na místě čtvrtém. I družstva na pátém (TJ Sokol Dub nad Moravou) a šestém místě (Lokomotiva Karlovy Vary), shodně vstřelila 18 branek, rozhodoval počet těch obdržených. Na dalších místech skončili postupně družstva FŠ Třebíč, FK Kunice, červený tým Dukly a Slavoj Suchdol.

Nejlepším střelcem byl vyhlášen Michal Váňa ze Slavoje Suchdol, který ze třinácti týmových gólů vstřelil rovných 10. Nejlepším brankářem se stal Jan Vajshajtl, který v celém průběhu turnaje, v devíti zápasech, pustil pouze dvě střely za svá záda.

Na závěr bych rád poděkoval. Městské části Praha 11 za halu, FK Dukle Praha za organizaci série turnajů, divákům za atmosféru, hráčům a trenérům za výkony, sponzorům za ceny pro vítěze, míče, vytyčovací mety a rozlišovací dresy pro družstva, batoh pro střelce a rukavice pro brankáře a Honzovi Fialovi za to, že přišel mezi děti, podepsal jim fotografie, s mnoha z nich se vyfotil a na závěr jim předal ceny.

Díky všem.

Poslední turnaj tohoto ročníku je na programu 15. března. Pro více informací klikněte zde.


Prohlédnout fotogalerii