clanek-1
  • A-tým

  • 13.02.2014

První tým včera doletěl v pořádku a dnes už trénuje na Julisce

Soustředění je u konce a bilance? Výhra nad polským Zaglebie Lubin 2:0, prohra s bulharským Botevem Plovdiv 3:2 a remíza se srbským Čukarički 1:1. Dnes kluci absolvovali dopolední trénink a po dvoudenním volnu (pátek, sobota) se začnou připravovat na našeho prvního soupeře v jarní části Gambrinus ligy, FK Teplice!

Po desetidenním soustředění se hráči opět rozběhli po "trávě" na Julisce. Na Kypru odehráli celkem tři utkání s prvoligovými evropskými kluby, Zaglebie Lubin, Botev Plovdiv či FK Čukarički. Jak hodnotí celý pobyt na Kypru trenér Luboš Kozel?


"Jsem spokojený, že jsme mohli absolvovat tohle soustředění, protože jsme mohli deset dní trénovat na přírodní trávě velmi dobré kvality a ve velmi dobrých klimatických podmínkách, ale vždy ukáže až soutěž, jestli byla příprava úspěšná nebo ne. Já jsem rád, že jsme mohli sehrát tři zápasy, které nás prověřily dostatečně, protože utkání na "umělce" všechny negativa neukážou. Bylo to vidět už v prvním zápase, kdy jsem se trošku rozkoukávali, ale zvládli jsme to. Něco lépe, něco hůř. Paradoxně si myslím, že nejlépe jsem odehráli utkání s Botevem. Ač jsme prohráli, padalo hodně gólů a celý herní projev byl fotbalovější," zhodnotil Luboš Kozel.

Během celé zimní přípravy došlo k odchodu několika hráčů a zraněním, bude to oslabení?
To ukáže až jaro, ale k určitým ztrátám došlo. Když si vezmu úspěšnou druhou půlku podzimu, z té doby nám chybí ze základní sestavy tři - čtyři hráči, a to není málo. V první řadě to je Néstor, Marek Hanousek, Petr Malý a Ondřej Vrzal, takže ti co je nahradí, teprve ukáží, jestli jsou jejich plnohodnotnými náhradami. 

Bude se kádr ještě nějakým způsobem měnit?
Tak my tu máme dva nové hráče, a to Tomáše Bergera a Milana Černého, kteří na podzim nebyli k dispozici ze zdravotních důvodů. Takže věřím, že se postupem času stanou oporami týmu. Do středu pole bychom chtěli přivézt Róberta Kovaľa a na levém beku máme Matěje Hanouska a teď jsme zkoušeli Luboše Hanzeľa, u kterého se musíme ještě rozhodnout, zda zájem mít budeme nebo ne.

Prohlédnout fotogalerii z dnešního tréninku