clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 04.02.2014

Zítra? Utkání s polským Zaglebie Lubin!

Středa, čtvrtý den soustředění, první zápas. V takovém duchu se ponese zítřejší den. Kluky prověří polský tým hrající tamní první ligu Ekstraklasa, Zablebie Lubin! Utkání začne V 15 hodin místního času.

Tři dny soustředění jsou za námi. Sluníčko svítí. Kluci mají za sebou další dva tréninky a kromě regenerace je dnes čeká i video ve zdejší konferenční místnosti. Zítra dopoledne mají na programu lehčí trénink a odpoledne od 15 hodin místního času nastoupí do prvního kyperského utkání proti KGHM Zaglebie Lubin.


Náš zítřejší soupeř hrající nejvyšší polskou soutěž Extraklasa je po podzimní části soutěže na 14. příčce tabulky se sedmnácti body za čtyři výhry, pět remíz a dvanáct porážek.
V klubu působí hned dva čeští hráči, útočník Michal Papadopolus či záložník Jiří Bílek. V létě tento klub uvolnil do Sparty obránce Costu. A do stejné doby tým vedl Čech Pavel Hapal.
Jeho největším úspěchem je zisk titulu mistra ligy z let 1990/1991 a 2006/2007.
Se Zaglebií Lubin hrál v sobotu 1. února i náš soupeř z Gambrinus ligy, FK Teplice. Proti agresivnímu soupeři zvítězily 2:1 po poločase 1:1. Když za severočechy skóroval ve 40. minutě Čajič a v 59. Matula.