clanek-1
  • Rozhovory

  • 04.02.2014

Néstor Albiach: Doufám, že to je mé poslední zranění

Náš španělský útočník prožívá jedny z nejtěžších okamžiků své dosavadní kariéry, ale neztrácí odhodlání a víru v co nejrychlejší návrat do dresu Dukly. "Jsem si jistý, že se vrátím plný sil," dodává.

Néstore, jak se teď  cítíš a už víš, jak bude probíhat Tvá léčba?
"No, cítím se opravdu špatně, protože v tom nechávám celý tým . Navíc to vypadalo tak, že tento rok bude pro mě i pro celé mužstvo velmi dobrý, protože máme na dosah velice dobré umístění v lize i v Poháru a třeba se můžeme dostat i do Evropské ligy. Lékař mi řekl, že léčba bude pomalá a že jen tak brzy hrát nebudu. Mimo budu tak 6 až 8 měsíců."
 
Asi prožíváš nejtěžší chvíle své kariéry, ale návrat do dresu Dukly musí být velkou motivací, je to tak?
"Ano, je to zatím to nejhorší zranění, jaké jsem kdy prodělal. A doufám, že také poslední. A i když to ještě potrvá, než si zase zahraji, jsem si jistý, že se vrátím plný sil a s takovou chutí jako nikdy."
 
Spousta profi sportovců se ale po tak těžkém zranění vrátilo ve formě. Máš nějaký takový vzor?
"Ano, vím o spoustě takových případů a je to pro mě velká motivace, vrátit se zpět na hřiště ještě ve větší formě. Ale konkrétní vzor nemám, chci se zkrátka soustředit sám na sebe a co nejdříve to půjde, pomoci Dukle."

Budeš chodit fandit na zápasy na Julisku?
"Samozřejmě, tým a celá Dukla je pro mě teď to nejdůležitější, takže budu ten první, kdo se požene na naše domácí zápasy." 

Zaznamenal jsi vzkaz, který Ti poslali fanoušci na Facebooku Dukly? Co na to říkáš?
"Ano, moc děkuji celému klubu, fanouškům i fanklubu za pomoc a podporu, kterou mi dávají. Právě tohle mě udržuje při myšlenkách, že se budu znovu moct vrátit do hry."