clanek-1
  • Klub

  • 04.02.2014

Michal Šrámek: Lokalitu jsme volili s ohledem na kvalitu hřišť a soupeřů

Soustředění je v plném proudu a kromě hráčů a realizačního týmu tu s námi tráví čas i generální ředitel Michal Šrámek, který nám osvětlí, jak se vůbec takové soustředění upeče.

Co je důležité pro výběr soustředění?
První bod jsou klimatické podmínky. Druhým bodem je návštěvnost ostatních evropských klubů. Kypr jsme vyhodnotili jako nejlepší variantu, protože spojuje jak kvalitní tréninkové podmínky, tak možnost herní konfrontace se zajímavými kluby Evropy.

Kdo celé soustředění organizuje?
Letos jsme oslovili společnost Alexandria, která nám zařídila i slušné finanční podmínky. Zařizuje celé aranžmá našeho soustředění, včetně letenek, hotelu a tréninkových ploch

Takže volbu lokality jste nechali čistě na ní?
Vice méně jsem si v minulém roce udělal celou řadu kontrolních výjezdů do lokalit, které bychom mohli považovat za potenciální kandidáty na letošní soustředění. Zde v E-hotelu Spa & Resort jsem byl a prošel si ho. Ve chvíli kdy jsme dostali nabídku do této lokality, bylo rozhodnuto. 

Proč jste nezvolili Ayiu Napu jako v loňském roce?
V loňském roce jsme v Ayia Napě řešili jisté drobné nedokonalosti, co se týče tréninkových ploch. Proto jsme letos zvolili místo nedaleko Larnaky, kde je lepší zázemí, v podobě sportovního centra Alpha.  Prakticky jsme na Alphe hráli všechny zápasy v minulém roce. Už tehdy byl vidět výrazný rozdíl v kvalitě povrchu na všech jejich hřištích. 

Takže teď vládne s travnatým povrchem spokojenost?
Jsou spokojení jak trenéři tak hráči. Pro náš herní styl, ve kterém klademe důraz na kombinaci, jsou hřiště v Alphě ideální. Trenéři nemusí řešit jejich kvalitu a soustředí se pouze na naplň a výstup z každého tréninku.

Jak to je s přepravou nadměrného nákladu, jako jsou tréninkoví panáci, tyče, tréninkové oblečení atd.?
Minulý rok jsme letěli charterovým letem s dvěma dalšími kluby, takže jsme tuto otázku řešit nemuseli. Letos jsme letěli linkou, takže nadměrný náklad jsme poslali pomocí "carga". V době naše příletu bylo vše nachystáno v našem autobuse, takže vše proběhlo na výbornou.

Už zítra hrajeme s prvním soupeřem, Lubinem, jak probíhá výběr týmů pro přípravná utkání?
Ve chvíli, kdy je určen termín a lokalita pro soustředění, kontrolujeme pohyb ostatních evropských týmů. Letos jsme dostali několik nabídek, ze kterých jsme po důkladném zvážení vybrali právě Lubin, Botev Plovdiv a Čukarički.