clanek-1
  • Klub

  • 02.02.2014

Celá Dukla čte dětem (a píše)

30.ledna 2014 byl v krásné podzemní galerii Azeret zahájen nový projekt spisovatelky Zuzany Maléřové nazvaný Celá Dukla čte dětem (a píše).

Zatímco její nejnovější kniha Příběhy z tribuny sklízí nadšené ohlasy ze všech stran a na silná lidská setkání pod střechou naší tribuny se stále vzpomíná, autorka nás již uvedla do pořadu, kterým nás bude provázet celým rokem 2014. Budeme si v něm číst a povídat s předními umělci, sportovci a zástupci Dukly, pod jejím vedením budou naši fotbalisté bez ohledu na věkovou kategorii, tvořit i texty vlastní a doplní tak klasiky, jejíchž nesmrtelná díla budou každý měsíc z úst hostů zaznívat.


Zahajovacího setkání se zúčastnili zástupci všech ročníků, vedení klubu a vzácní hosté. Celý cyklus zahájila velká dáma českého divadla a malířka, jejíž díla si mohli všichni přítomní v Galerii Azeret prohlédnout, paní Blanka Bohdanová. Přečetla úryvek z Malého prince a obrázek Pocta Exupérymu nám propůjčila jako výtvarné logo našeho celoročního setkávání. Baletka a herečka Tereza Pokorná Herz vyvolala úsměv na tvářích  těch nejmenších i těch dospělých ukázkou z Postřelené knihy Kašpárka v rohlíku. Pánové Michal Prokeš, generální manažer Dukly a Patrik Gedeon, kapitán A týmu Dukly, vnesli rytířská a mušketýrská témata četbou z Dona Quijota a Tří mušketýrů. Celý podvečer dojemně završila Zuzana Maléřová textem nazvaným Jak se chodí do nebe ze své knihy Jak potkat děti. A pak už si všichni povídali, prohlíželi obrázky a podávali si ruce hráči malí i velcí, kteří se hned tak nepotkají.

Následující díly cyklu už budou probíhat opět na naší tribuně na Julisce a každý bude věnován určité věkové kategorii.  12.února 2014 se sejdou týmy U15 a U14 a hosty autorky by měli být herec Igor Chmela, záložník A týmu Dukly Petr Malý a další.