clanek-1
  • Klub

  • 02.02.2014

"A" tým odletěl na herní soustředění

Pražské letiště Václava Havla v 11:45 odbavilo let do Atén, ve kterém seděla početná Duklácká výprava, která v řecké metropoli přesedne na let do kyperské Larnaky.

To, že je Kypr oblíbená destinace, potvrdil Jan Suchopárek. "Na Kypr se určitě těšíme, čekají nás tam dobré terény, nácvik herních situací bude mnohem jednodušší, než na umělé trávě. I loni bylo prostředí výborné, navíc dobré počasí. Pro hráče je to dobrá změna, když je tam kolem 20 stupňů, tak se na trénink všichni vyloženě těší," uvedl. 


Ač bude cesta náročná, tak hráči by už dnes odpoledne měli absolvovat lehčí výklus. Vše se bude ale odvíjet od toho, zda do Larnaky přiletí mužstvo Dukly včas a let nebude mít zpoždění. 

První tým Dukly odletěl doplněn o hráče, kteří na podzim převážně nastupovali za juniorku (Mike Fryčer či Jan Juroška). Bohužel na soustředění neodletěli Petr Malý, ani Néstor Albiach. U Néstora je situace jasná, kdy bude nejspíš chybět celé jaro. U "Pedra" je situace o poznání příznivější. "Pedro prošel další část vyšetření, které prokázalo, že se nejedná o nic zásadního, co by mu mělo bránit v návratu na trávník. Ale samozřejmě jsme v tomto ohledu opatrní a ještě některá vyšetření absolvuje. Pevně věříme, že jakmile se vrátíme, tak bude zpět v tréninku "A" týmu," uvedl asistent trenéra.


No a jak je na tom Jan Suchopárek s létáním? "Mám takový talisman, se kterým jsem si toho už poměrně dost nalítal, takže s tím problémy nemám (smích). Pro mě to je nejrychlejší a nejjednodušší cestování," dodal na závěr bývalý obránce Dukly a reprezentace. 

Další reportáž už Vám přineseme přímo z Kypru!