clanek-1
  • A-tým

  • 30.06.2011

Dukla získala velkou posilu do útoku. Přichází Miroslav Markovič!

P R A H A - V minulé sezoně jasně ukázal svou sílu. Miroslav Markovič nastřílel sedmnáct druholigových gólů a stal se druhým nejlepším střelcem soutěže. Teď se na srbského kanonýra mohou těšit fanoušci Dukly!

Jedenadvacetiletý útočník přestupuje na Julisku z Viktorie Žižkov, kde v minulé sezoně hostoval. Po skončení ročníku uplatnila Viktoria na talentovaného střelce opci, a ten se tak stal jejím hráčem. V Dukle nyní podepsal tříletou smlouvu.

„Miroslava Markoviče jsme sledovali velmi dlouho. Je to mladý hráč s velkým potenciálem. Pevně věříme, že si udrží skvělou formu z minulé sezony a ve spolupráci s našimi hráči ještě zvýší svůj gólový kredit. Pro ofenzivu Dukly bude velkým přínosem,“ říká Michal Šrámek, generální ředitel klubu.

Do Česka přišel rodák ze srbského města Aranđelovac v létě roku 2008, kdy jej získala Ostrava. V následujících letech si vyzkoušel hostování v Čáslavi a ve Vlašimi. Nejvíce však zaujal během uplynulé sezony, kterou strávil na hostování ve Viktorii Žižkov a výrazně se podílel na jejím postupu do nejvyšší soutěže.

Dvě branky vstřelil také Dukle. V 5. kole druhé ligy nastoupili svěřenci trenéra Luboše Kozla na půdě Žižkova a ještě patnáct minut před koncem vedli 1:0. Pak ale Miroslav Markovič dvěma góly výsledek otočil.

Po Ondřeji Švejdíkovi získala Dukla už druhou velkou posilu pro Gambrinus ligu.