clanek-1
  • A-tým

  • 29.06.2011

S Duklou zahájili přípravu Švejdík, Holub a talentovaný Španěl

P R A H A - Příprava začala. Fotbalisté Dukly se po krátké dvoutýdenní dovolené sešli na prvním tréninku a začali se chystat na novou sezonu. K týmu se připojili také tři nováčci.

Na roční hostování přichází ze Sparty Ondřej Švejdík. Osmadvacetiletý obránce je odchovancem Opavy. V Česku prošel Bohemians, Mladou Boleslaví a prosadil se také do reprezentační jedenadvacítky. V roce 2006 zamířil do nizozemského Groningenu, kde strávil čtyři a půl roku. V lednu ho získala Sparta.

Očekáváme, že vnese do našich zadních řad zkušenost, klid a rozvahu v rozehrávce, jak to známe z holandského fotbalu. Bude posilou pro naši defenzivu. Sám hráč bere působení v Dukle jako šanci, aby se po dlouhém zahraničním angažmá adaptoval v českém fotbale,“ říká Michal Šrámek, generální ředitel klubu.

Na testy přichází na Julisku Španěl Juan Carlos Carretero Rodríguez, který je hráčem Villarrealu. V jednom z nejlepších španělských klubů prošel devatenáctiletý záložník mládežnickou akademií. Předtím působil v celku C.P. Flecha Negra.

„Španělský fotbal se vydal na cestu, po které chceme v budoucnu kráčet také my. Proto spolupracujeme s tamními kluby. Carretero k nám přinese trochu direktivy španělského fotbalu. Jsme klub, který je na začátku cesty za španělskou vizí,“ uvedl Šrámek.

Na testech je na Julisce také Antonín Holub. Kladenský odchovanec už v Dukle hostoval, a to na podzim roku 2007. V uplynulé sezoně patřil ve středočeském celku k nejlepším hráčům a pro své spoluhráče vytvářel gólové šance.

„Antonína Holuba jsme dlouhodobě sledovali. Na Kladně podával kvalitní výkony a je možné, že rozšíří naše řady,“ chválí šikovného záložníka Šrámek.

Do přípravy už se s Duklou nezapojil Dani Chigou, který neprodloužil smlouvu. Své působení v klubu ukončili také Martin Macháček, jenž přestupuje do Příbrami, a brankář Jakub Jakubov. Ten odchází do Mladé Boleslavi. „Jakubov od nás dostal nabídku, ale sám si zvolil jinou cestu – přestup,“ dodává Michal Šrámek.

Dres Dukly nebude oblékat ani stoper Ondřej Kučera. „Rozhodl se spojit svůj fotbalový život s prací, takže bude hrát ve Všenorech,“ vysvětluje generální ředitel Dukly.

Davida Radosta odchází na půlroční hostování do druholigové Vlašimi.

A-mužstvo dnes zahájilo přípravu na nejvyšší soutěž. Zítra absolvuje kondiční testy na FTVS a v sobotu dopoledne jej čeká první přípravný zápas. V Ďolíčku nastoupí proti Bohemians 1905 (10.30 hodin).

Plán přípravy

  • 27. června: zahájení přípravy
  • 28. června: testy na FTVS
  • 2. července: Bohemians 1905 – FK Dukla Praha (Ďolíček, 10.30 hodin)
  • 9. července: Energie Chotěbuz – FK Dukla Praha (Chotěbuz, 14.30 hodin)
  • 11. – 16. července: soustředění v Nymburce
  • 12. července: FK Dukla Praha – Hradec Králové (Opatovice, 17.00 hodin)
  • 16. července: FK Dukla Praha – Vysočina Jihlava (Nymburk, 10.30 hodin)
  • 20. července: České Budějovice – FK Dukla Praha (Votice, 17. hodin)
  • 22. července: FK Dukla Praha - Písek (Juliska, 18. hodin)
  • 29. července: FK Dukla Praha - Sigma Olomouc (1. kolo Gambrinus ligy, Juliska, 18.00 hodin)