clanek-1
  • Rozhovory

  • 17.01.2014

Manzia: Dukla má skvělé tréninkové podmínky

Bidje Manzia, nová posila Dukly Praha má za sebou první tréninkové dávky, zvyká si na nové spoluhráče, horší klimatické podmínky a zcela neznámou zemi. Ale sám říká, že „udělá vše pro to, aby se v Dukle prosadil.“

V Dukle jsi teprve pár dní. Asi to je pro Tebe velká změna. Jak si na místní prostředí zvykáš?
Jsem až překvapen vysokou kvalitou, co se týká tréninkových podmínek, tak i spoluhráčů. Jsem moc rád, že tu mohu být. Zatím jsem toho kromě tréninku moc neviděl, takže můžu hodnotit pouze sportovní stránku a ta se mi opravdu líbí. Ale určitě i život v Česku bude dobrý!

A co počasí, jak si zvykáš na místní klimatické podmínky?
No, přijel jsem z Tuniska, kde jsou přeci jen trošku lepší klimatické podmínky. Oproti severní Africe je tu opravdu velká zima. Ale musím to brát tak, jak to je a co nejdříve si na místní počasí zvyknout. 

Můžeš nám trošku osvětlit, na jakém postu jsi v klubu ES Sahel hrával?
V Tunisku, ale i v reprezentaci jsem hrál asi nejvíc zkraje. Ale dříve jsem hrál i na postu hrotového útočníka nebo uprostřed útočné formace. Takže je mi to víceméně jedno a dokáži se adaptovat na více ofenzivních pozic.

Jak vedla Tvá cesta do Dukly?
Na začátku prosince jsem se dozvěděl od svého agenta, že by o mě měla zájem Dukla. Ta nabídka mě velice zaujala, protože působení v takovémto klubu by pro mě znamenalo velký posun v kariéře. Takže jsem se nakonec rozhodl, že do Dukly půjdu a udělám vše proto, abych se prosadil!

A otázka závěrem, jak se správně vyslovuje Tvé jméno?
Správně by se mé jméno mělo vyslovovat „Bidžie Manzija.“