clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 10.06.2011

S druhou ligou se Dukla rozloučí v Sokolově

P R A H A - Poslední zápas sezony 2010/11 je tady. Ve 30. kole druhé ligy se Dukla představí na hřišti sokolovského Baníku. Střetnou se tak dva nejofenzivnější týmy v soutěži.

Západočeši jsou v tabulce na sedmé příčce. Dosud posbírali přesně 42 bodů, tedy o dvacet méně než Dukla. Papírové předpoklady ale pro sokolovský klub nic neznamenají. Na podzim doma senzačně porazil po penaltách pražskou Spartu, kterou tak vyřadil z Ondrášovka Cupu. „Domácí byli v prvním poločase agresivnější, nedokázali jsme se s tím vyrovnat, chyběl nám dostatečný pohyb,“ chválil soupeře Jozef Chovanec, trenér Sparty.

Naproti tomu o výsledkové nevyzpytatelnosti hovoří poslední dva domácí zápasy – Sokolov nejprve podlehl čtrnáctému Znojmu, pak zdolal silnou Vlašim. V minulém kole Baník remizoval na Kladně 3:3. Přitom prohrával už o dvě branky. „Do druhého poločasu jsme přeskupili řady a začali hrát jednodušeji nakopávané míče. Stálo při nás štěstí při brejcích Kladna stejně jako v závěru, kdy jsme vyrovnali. Musím před klukama smeknout, otočili to z 0:2,“ řekl Radoslav Látal, trenér Sokolova.

Jeho tým je druhým nejproduktivnějším týmem soutěže. Nejvíce branek nastřílela Dukla (52), Sokolov zažil gólovou radost přesně padesátkrát. Nejlepším kanonýrem týmu je Miroslav Podrazský, který si připsal dvanáct zásahů, Jiří Mlika se trefil devětkrát.

Zajímavá je také bilance vzájemných zápasů. Poprvé se oba celky střetly v sezoně 2007/08. Zatímco doma se Dukle daří až na jednu výjimku pravidelně vítězit, ze Sokolova si výhry nevozí. Ve třech posledních zápase tu získala dva body.

Jak si povede tentokrát? Utkání začíná v sobotu v 18.30 hodin. Textový online přenos můžete sledovat zde.


Poslední utkání našeho soupeře

SK Kladno – FK Baník Sokolov 3:3 (2:0)
Branky: 19. Štverák, 31., 62. Wojnar – 58., 90. Podrazský obě z PK, 59. Duchnič. ŽK: Procházka, Hajník, Wojnar - Podrazký. ČK: 90. Rendla - 56. Hanzlík. Rozhodčí: Franěk – Večeřa, Kocián. Počet diváků: 745.

Sokolov: Bertelman – Šmerda (52. Blažek), Dřížďal (71. Kura), Hanzlík – Podrazký, Čada, Šindelář, Vaněček – Mlika, Šilhan (15. Duchnič).

Poslední vzájemné střetnutí

FK Dukla Praha – FK Baník Sokolov 1:0 (1:0)
Branka: 1. Berger. ŽK: Malý, Berger, Hanousek, Vorel – Duchnič, Mlika, Knakal, Studík, Šilhan. Rozhodčí: Hájek – Peřina, Adámková. Počet diváků: 610

Dukla: Rada – Hašek, Vorel, Šmíd, Pospíšil – Přeučil (62. Vrzal), Šiml, Malý – Hanousek, Vrána (73. Chigou), Berger (79. Kučera).

Sokolov: Bertelman – Šmerda, Studík, Knakal, Hanzlík – Dittrich, Javorský (78. Šilhan), Čada, Vaněček – Mlika (86. Blažek), Duchnič.