clanek-1
  • Klub

  • 03.01.2014

„Hráč kola“ – průběžné hodnocení ankety fanoušků po podzimní části soutěže

První polovina, ta podzimní, soutěžního ročníku Gambrinus ligy 2013 – 2014 je za námi. A s ní je za námi i první, předehrávaný, zápas druhé poloviny soutěže, takže je odehráno již 16 zápasů. Po každém odehraném kole měli všichni fanoušci možnost dát jeden svůj hlas tomu hráči FK DUKLA Praha, kterého považovali za hráče kola.


Do ankety se postupně zapojili 63 hlasující, kteří jednotlivým hráčům poslali celkem 374 hlasy. Tyto hlasy rozdělili mezi 16 hráčů, kteří se v průběhu podzimu objevovali na hřišti.

V odehraných 16 zápasech si označení „Hráč kola“ vybojovalo rovných 10 hráčů. Dva krát se jím stali Filip Rada, José Antonio Romera, Lukáš Štetina, Petr Malý, Néstor Albiach Roger a v neposlední řadě Zbyněk Pospěch. Hráči Tomislav Božič, Patrik Gedeon, Luboš Kalouda a do svého zranění i Tomáš Berger se stali hráčem kola každý v jednom zápase.

Nejvíc hlasů po podzimu, celkem 49 a tím i prozatímní první místo v celosezónní anketě získal José Antonio Romera. Fanoušky nejvíc zaujal zejména v domácích zápasech s Mladou Boleslaví a Baumitem Jablonec. V těchto dvou zápasech vždy získal nejvíc hlasů a stal se tak zároveň i hráčem kola. Jak je vidět, hra pod velkou tribunou na Julisce Josému svědčí. 

Druhý v pořadí, Zbyněk Pospěch, získal prozatím 47 hlasů. Na tomto počtu se nejvíce podílí jeho ocenění za výkony v domácích zápasech se Sigmou Olomouc a se Zbrojovkou Brno.  

Třetí příčku si svými výkony v brance vybojoval Filip Rada. Ten prozatím získal 44 hlasy fanoušků, které si na rozdíl od předchozích dvou hráčů vybojoval zejména při venkovních zápasech a to na Spartě a na Slovácku.

Čtvrtým v pořadí je Lukáš Štetina. Nejvíc ze 43 hlasů získal za výkony v zápasech venku v Jihlavě a doma s Bohemians 1905. 

Na pátém místě se umístil Néstor Albiach Roger, který získal 41 hlas. U tohoto hráče je zajímavé, že se svojí hrou líbil fanouškům hned v 1. kole (proti Znojmu), kdy dobře sekundoval Patriku Gedeonovi. Pak následovalo jeho první „jalové“ období, aby se opět trochu předvedl v 6. (s Ml. Boleslaví) a 7. kole (v Příbrami). V následujících zápasech si z různých, více méně známých, důvodů připsal pouze jeden hlas, aby v 15. kole (v Liberci) a v 16. kole (v Olomouci) opět „přitáhnul“ svými výkony fanoušky na svoji stranu a získal od nich potřebný počet hlasů, aby se v těchto zápasech stal hráčem kola.     

Šestou a sedmou příčku společně obsadili, každý s 31 hlasem kapitán týmu Patrik Gedeon a Tomislav Božič. Patrik své hlasy získával celkem pravidelně v každém zápase, ale v tom prvním, doma proti Znojmu, oslovil nejvíc fanoušků a po zásluze se stal hráčem kola. I Tomek prokazoval v zápasech, ve kterých nastoupil, že svojí hrou a svým výkonem dokáže fanoušky zaujmout. Z tohoto pohledu se mu nejlépe vydařil zápas v Plzni, kdy si vybojoval označení hráč kola.

I přes hendikep, se kterým nastupoval k zápasům, se na osmém místě umístil Tomáš Berger s 19 hlasy. Hráčem kola se stal ve čtvrtém kole, doma proti Slávii. Následně ještě odehrál dva zápasy, pak už to však dál nešlo a po zbytek podzimu byl Tomáš mimo hru a nemohl si další hlasy do ankety vybojovat. Tak ať se mu na jaře daří a minimálně tu svojí osmou podzimní pozici obhájí.

Devátý se v podzimní části ankety umístil Petr Malý s 16 hlasy, kterému se z pohledu fanoušků nejvíc vydařily dva zápasy, kdy se stal hráčem kola. Jednak to byl ten smolný v Teplicích, kde snižoval z pokutového kopu na 2:1 a potom zápas doma s Baníkem, který rozhodl a to opět brankou z pokutového kopu. 

Desátý v pořadí se umístil s 12 hlasy Luboš Kalouda, který si označení za hráče kola vysloužil v zápase v Příbrami.

Zbývající 41 hlas si rozdělili následující hráči: Jan Vorel (11), Jakub Mareš (7), Marek Hlinka (7), Marek Hanousek (4), Ondřej Vzal (4), Josef Marek (3), Jan Pázler (3) a Matěj Hanousek (2).

Hlasy, které obdrželi v anketě „Hráč kola“ budou ve shodě s propozicemi započteny jednotlivým hráčům i ve 3. ročníku ankety fanoušků „O nejoblíbenějšího hráče“ Dukly v sezóně GL 2013-2014.

Všichni hlasující jsou každým svým zaslaným hlasem, zařazeni do slosování o věcné ceny. Jednou z celkových cen bude opět zarámovaný dres FK DUKLA Praha, podepsaný všemi hráči A týmu sezóny 2013/2014. Hlasující v jednotlivých kolech jsou navíc, po každém soutěžním kole, v osudí o minidres, podepsaný právě hráčem kola.
 
A už možná v pátek 21. února budete mít znovu možnost posílat své hlasy pro hráče kola z domácího zápasu 17. kola „o poháry“ v tabulce čtvrté Dukly proti třetím Teplicím; buď na email fanklub@fkdukla.cz, nebo SMSkou na 737170022, anebo v diskusi zde na webu klubu.