clanek-1
  • A-tým

  • 24.11.2013

Zbyněk Pospěch: V Liberci jsme zaslouženě vyhráli

Kdyby si střelec Zbyněk Pospěch mohl vybrat nejoblíbenějšího soupeře z Gambrinus ligy, velkým favoritem by byl tým od Nisy. "Liberec je moje město, daří se mi tu," uvedl kanonýr Dukly.

Krásný vítězný gól, jaký máš pocit ze zápasu?
Liberec je moje město, daří se mi tu. Zatím jsem tu dal téměř vždycky gól a to platí i dnes. Ale kromě mého "šťastného" gólu jsme tu dnes měli spoustu šancí, takže si myslím, že jsme zaslouženě vyhráli, i když ten gól padl z náhodné akce. V prvním poločase jsme Liberec jednoznačně přehráli a měli jsme už v něm jít do vedení. Ve druhém nás ke konci trošku zatlačili a vytvořili si dvě šance, ze kterých mohla padnout branka. Myslím, si, že se trochu šetřili na Freiburg, byli trochu vyčichlí a my jsme toho jenom využili. Mimo Spartu tady dlouho nikdo nevyhrál a o to je to cennější. Jsem rád, že jsme konečně vyhráli venku a já dal gól.

Chtěl jsi to takhle trefit, mířil jsi?
Určitě jsem mířil! (smích) Mířil jsem to přesně pod břevno a padlo to do brány. Je to štěstí a já jsem rád, že to tak spadlo a jak říkám, chtěl jsem to takhle dát, ale je to trošku šťastný gól.

Těšil tě ten gól o to víc, že jsi v Liberci působil?
Tak každý ví, že v Liberci jsem zažil krásná fotbalová léta. Lidi tady znám, mám tu kamarády, takže o to víc to těší, výsledek 1:0, branka Pospěch, hezky se na to dívá.

Měl jste šanci i na začátku utkání, proč to nevyšlo?
Chtěl jsem ten balon uklidit tvrději k tyčce, ale brankař to dobře vystihl a ta rána nebyla tak prudká, možná jsem ji měl trošku zvednout, ale my jsme rádi i za ten jeden a v prvním poločase jsme tam měli více takových situací, které si rozebereme a uvidíme.

Máte 24 bodů. Kam až Dukla v tabulce může směřovat?
My jsem se chtěli dnes dotáhnout právě na Liberec. Sice jsme věděli, že to nebude jednoduché, ale soupeř z nás má respekt a má v hlavě Evropskou ligu. Teď se jim pár zápasů nedaří vstřelit branku a my jsme toho dokonale využili a zaslouženě odvezli tři body.