clanek-1
  • Články žáci

  • 11.11.2013

Výsledky žákovských týmů z víkendu 9. - 10. listopadu 2013

Závěrečné kolo České ligy mají za sebou i naše žákovské týmy. Všechny čtyři si na závěr zahrály s týmy Chomutova a zakončili podzimní sezónu čtyřmi vítězstvími. Rezerva žáků zvítězila nad Kolovraty a odehraje poslední utkání o příštím víkendu.

FC Chomutov -  FK Dukla Praha U15 0:1 (0:0)

Branky: Kysela (Bažo).
Dukla: Pakeš - Mareš (41. Bažant), Kysela, Praus, Bell - Štědrý, Palivec, Mentberger - Bažo, Hamborský (51. Šťovíček), Kosík.

Trenér Tomáš Večeřa řekl o utkání: "Podobné utkání jako dnes jsme odehráli v Ústí nad Labem, kde jsme 2:0 prohráli. Problémy nám dělaly herní základy. V poslední době opakovaně není většina hráčů schopná tyto dovednosti, které umějí, přenést do utkání. Snaha a touha jít si za vítězstvím aktivitou zůstala jen v šatně nebo v autobuse. Naštěstí pro tým se našel jeden hráč, který chtěl hrát a vyhrát. Za svůj výkon byl Kysi odměněn vítěznou brankou."

FC Chomutov - FK Dukla Praha U14 0:4 (0:3)

Branky: 6. Ferreira, 20. Júza, 27. Doležal, 62. Studnička.
Dukla: Nosek – Pelc (35. Houha), Tvrdík, Novák, Vácha – Babka (35. Tuček), Švihálek, Doležal (35. Studnička) – Ferreira, Rattay (40. Drozd), Júza.

Slovo trenéra: "V nedělním zápase nás čekal tým z Chomutova, který byl připraven nedat nám nic zadarmo. V průběhu celého zápasu bylo na obou stranách hodně nepřesností a ztrát, což vedlo spíše k bojovnému než k pohlednému fotbalu. Ale i přes tuto skutečnost jsme si dokázali vytvořit gólové situace, které jsme dokázali proměnit. Hlavně po šňůře nezdaru bych chtěl ocenit bojovnost celého týmu a snahu zvítězit."

FK Dukla Praha "C" - Sokol Kolovraty 2:1 (2:1)

Branky: 8. Kalabis (Dobiáš), 28. Šolaja (Kubů).
Dukla: Roub - Žáček, Štepánek, Racocha, Hladík - Kubů, Popovič, Štancl - Kalabis, Dobiáš, Šolaja. Střídající: Bohdan.

Trenér hodnotí utkání: "Utkání jsme sice vyhráli, rozhodně to ale nebylo díky našemu dobrému výkonu. V prvním poločase jsme byli sice lepší, ale klukům chyběl lepší pohyb bez míče a zbytečně jsme v některých momentech dlouho drželi míč na kopačkách. Potřebovali jsme zlepšit hlavně pohyb bez míče, přesnost přihrávek a komunikaci. Bohužel druhý poločas byl z naší strany nepovedený. Instrukce, které kluci dostali, jakoby zůstali jen na lavičce. Za celý druhý poločas jsme předvedli jen dvě kombinačně povedené akce, a bohužel jen jedna vedla ke střele na branku hostí. Myslím, že to jasně vystihuje náš matný výkon ve druhém poločase a tím pádem i celkový dojem z utkání."

FK Dukla Praha U13 - FC Chomutov 32:3 (14:2)

Branky+asistence: Dostál 6+6, Kozel 6+3, Janků 3+4, Žůrek 5+0, Vožický 2+4, Stanislav 3+2, Matoušek 1+3, Kočí 0+4, Havlíček 2+1, Dolák 0+2, Jarovský 1+1, Novichikhin 2+0, Holoubek 1+0, Čečetka 0+1, Astaloš 0+1.

Trenér Tomáš Konder řekl o utkání: "Poslední mistrovské utkání jsme odehráli na Julisce proti klukům z Chomutova. Hned od úvodu utkání naši kluci svojí aktivitou na soupeře vlétli a jasně ho přehrávali ve všech činnostech. Hra se po celé utkání odehrávala na obranné polovině Chomutova, víceméně před soupeřovou bránou. Kluci si kombinační hrou vytvořili spoustu brankových příležitostí a bylo k vidění i několik hezkých branek. Soupeři se dařilo sporadicky ohrozit naši bránu po "brejkových" situacích. Kluci si v dnešním zápase udělali rekord v počtu vstřelených branek v jednom utkání na 32.

Máme za sebou podzimní část, a tak by se patřilo krátké zhodnocení naší společné dosavadní práce. V trénincích se zaměřujeme na herní činnosti jednotlivce, hlavně na konstruktivní řešení situaci 1:1 potažmo 2:1, také na situaci po ztrátě a následné okamžité získání míče ("presink"). Dále na kvalitu zakončení a správné přenesení dovedností do utkání. A v neposlední řade vytváření si pozitivních návyků a správné vyhodnocování a řešení zápasových situací. I díky tréninkové docházce a přístupu kluků k tréninkům vnímáme velký "progres" v jejich pojetí hry. Kde je vidět, že všechny situace (i pod tlakem) se snaží řešit fotbalově - konstruktivně i za cenu ztráty míče. Jeden z našich dílčích cílů bylo zlepšit finální fázi - zakončení. Tento cíl se nám podařilo do určité míry splnit. Po podzimní části jsme druhým nejlépe střílejícím mužstvem v lize ze 186 góly! Kluci vědí, že tyto dílčí cíle jsou daleko důležitější, než nějaké body nebo konečné umístění v tabulce. Ještě nás čeká dlouhá cesta plná komplikací a problémů, které kluci budou muset na jejich cestě za úspěchem překonávat...citát na závěr :-) : „Jestli najdeš v životě cestu bez překážek, určitě nikam nevede.“ Arthur Ch. Clarke

Velké poděkování a pochvalu si zaslouží také rodiče kluků za jejich slušné fandění, trpělivost a podporu týmu, hlavně na venkovních zápasech. Děkujeme!!!"


FK Dukla Praha U12 - FC Chomutov 28:2 (17:0)

Branky: Mlejnek 5x, Neruda 4x, Peřina 3x, Hypius 3x, Ciolek 2x, Helgert 2x, Houška 2x, Bičiště 2x, Novotný A., Šátek, Dufek, Novotný J., Štefan.
Dukla I.: Štefan, Bičiště, Mejdr – Neruda, Mlejnek, Ciolek, Hypius – Peřina -- Brt. II.: Kleček, Novotný J., Dufek – Houška, Novotný A., Novák, Šátek – Šebrle - Helgert.

Trenér Jaroslav Žipaj řekl o utkání: "Utkání s Chomutovem jsme odehráli ve velké aktivitě a s velkou chutí útočit. Předvedli jsme hezké individuální i kombinační akce, zlepšené čtení hry posledních hráčů („brankářů“) i jejich aktivnější zapojování se ve výstavbě útočných akcí i mimo naše vápno. Menší posun byl vidět i ve snaze některých hráčů o okamžitý a aktivní zisk míče po jeho ztrátě. Je nutné pochválit i kluky z Chomutova, kteří se snažili hrát konstruktivně za každého stavu, což se jim určitě v budoucnu vrátí a posune je to fotbalově dál."