clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 13.05.2011

Oplatí Dukla Vlašimi podzimní porážku?

P R A H A - Dlouho se drželi na prvním místě v tabulce. Nyní jsou sice fotbalisté Vlašimi „až“ čtvrtí, přesto patří k nejlepším týmům soutěže. Jak si povedou v pátek na Julisce, kde vyzvou ve 26. kole druhé ligy Duklu?

Graffin je největším překvapením soutěže. Do boje o postup se počítalo s Jihlavou, Žižkovem nebo Zlínem. O Vlašimi ale přemýšleli snad jen její vlastní fanoušci. Vždyť středočeský celek postoupil do druhé nejvyšší soutěže teprve v roce 2009, zabydlel se v ní ale hodně rychle. Před rokem se bez problémů zachránil a letos už začal překvapovat celou soutěž. Poprvé prohrál až ve 12. kole, kdy podlehl Spartě B.

Pak přišel náhlý zlom, jehož předzvěstí byl odchod trenéra Romana Nádvorníka do Příbrami. Zbytek podzimu pak vedl Graffin Milan Matejka, pod kterým se nepodařilo Vlašimi získat ani jeden bod a situaci v tabulce si hodně zkomplikovala. V zimě mužstvo převzal zkušený kouč Boris Kočí.

V současné chvíli ztrácí mužstvo na postupové příčky tři body. Přesto zůstává jeho umístění obdivuhodným činem. Zvláště vzhledem k podmínkám, v jakých Vlašim pracuje. Sami představitelé klubu v minulé sezoně několikrát naznačili, že jsou jediným amatérským týmem v soutěži.

Přesto se stále drží v tabulce vysoko. Nezastavil je ani zimní odchod Marka Jungra, který zamířil do Teplic. K výrazným posilám naopak patří brankář Frydrych, jenž přišel z prvoligového Jablonce. „Frydrych podal vynikající výkon, podržel nás a zaslouží pochvalu,“ chválil po minulé výhře nad Sezimovým Ústím brankáře Boris Kočí.

Frydrych má nahradit brankáře Tomu, který se zranil při podzimním duelu právě s Duklou. Ten nepříjemný obrázek si možná pamatujete: Toma šel do souboje s vlastním spoluhráčem, pak upadl a ze hřiště ho musela odvést sanitka se zlomeninou lýtkové kosti. V 88. minutě se zranil i jeho náhradník Drápela, zápas tak musel dochytat záložník Droppa. Ten si udržel čisté konto a domácí zvítězili 2:1.

„V době, kdy jsme hráli ve Vlašimi, tak vedla tabulku a byla v laufu. I když jsme prohráli, tak utkání bylo kvalitní a náš výkon nebyl špatný. Po odchodu trenéra Nádvorníka ale nezvládli konec podzimu. V zimě pak odešel Marek Jungr, což byl velice důležitý hráč pro ofenzivu. Navíc je zraněný Kotyza, tedy další důležitý ofenzivní hráč. Z tohoto pohledu jsou trochu slabší. Na jaře se hraje Vlašimi lépe venku než doma. Dneska možná není její hra tak kreativní a pohledná jako na podzim, ale zase na druhou stranu je její projev trochu silovější a pro soupeře každopádně nepříjemný,“ řekl trenér Luboš Kozel.

Utkání začíná v 18 hodin. Přímý přenos můžete sledovat zde.



Poslední zápas našeho soupeře

FC Graffin Vlašim - Spartak Sezimovo Ústí 2:1 (2:1)
Branky: 23. Matějka, 44. Tafat - 1. Kočí. ŽK: Krmpotič - Ciferský, Javorek. Rozhodčí: Ochotnický - Lhoták, Pilný.

Vlašim: Frydrych - Nešpor, Petrů, Krmpotič, Schuster - Matějka (69. Janda), Zlomislič, Vebr, Průcha - Strnad (78. Nádeníček), Tafat.

Poslední vzájemné střetnutí

FC Graffin Vlašim – FK Dukla Praha 2:1 (2:1)
Branky: 5. Jungr, 23. Bukač z pen. – 19. Chigou. ŽK: Kotyza - Hanousek. Rozhodčí: Damková – Filípek, Lhoták. Diváků: 1590.

Vlašim: Toma (44. Drápela, 90. Vebr) – Nešpor, Krmpotič, Petrů, Schuster – Kotyza, Jungr, Süsser, Průcha – Bálek, Bukač (68. Droppa).

Dukla:
Rada – Hašek, Vorel, Šmíd, Pospíšil (86. Laczkovich) – Malý, Šiml, Hanousek – Svatonský (71. Vrána), Chigou, Berger (74. Vrzal).