clanek-1
  • Články žáci

  • 29.10.2013

Výsledky žákovských týmů z víkendu 26. - 27. října 2013

Víkend proti Ústí, dopadl dobře jen pro polovinu týmů. Starší žáci prohráli v obou případech 0:2. Naopak ti mladší oba duely vyhráli 9:6 - U13 a 9:8 - U12.

FK Ústí nad Labem - FK Dukla Praha U15 2:0 (0:0)

Dukla: Šťovíček (36. Roub) - Bažant (36. Dobiáš), Minařík, Kubů, Šmalcl (51. Mareš) - Štědrý, Palivec (36. Hamborský), Mentberger - Bažo, Kosík, Janko.

Trenér Tomáš Večeřa řekl o utkání: "Od začátku utkání jsme na mokrém terénu poměrně dobře kombinovali a dostávali se do střeleckých příležitostí. Ale vždy nám něco málo chybělo (jeden krok, přesnější zakončení, větší důraz nebo poslední přihrávka na volného hráče před brankou), abychom vstřelili úvodní gól. Domácí se začali jednoduchým fotbalem osmělovat a vybojovali několik rohů, které jsme jim také nabídli nedůrazným bráněním nebo jen odkopem. I když se situace při větším sebevědomí hráčů a jejich vzájemné komunikaci dala vyřešit opětovným založením útoku. Postupně se zhoršovaly některé prvky individuálního výkonu jako: technika s míčem, pohyb bez míče a nasazení v soubojích. Soupeř dál pokračoval v houževnatém výkonu a ze tří šancí vstřelil dvě branky. Kluci se snažili něco s výkonem udělat, ale ne všichni společně!! Velmi málo hráči spolupracovali v ofenzivní i defenzivní části dohromady, a to spolu s prohráváním osobních soubojů nestačilo k tomu, abychom se prezentovali fotbalem, který umíme hrát. Nepodařilo se nám překonat individuálně podprůměrné výkony u většiny hráčů společným odhodlání hráčů zvítězit!"

FK Ústí nad Labem - FK Dukla Praha U14 2:0 (1:0)

Dukla: M. Pelc, (45. J. Doležal), D. Švihálek, T. Novák, D. Štěpánek, (J. Bohdan), Š. Studnička, V. Tuček, (36. N. Jůza), D. Hamborský, (J. Švarc), K. Houha (M. Drozd), F. Babka, V. Tvrdík.

Trenér Petr Fišar řekl o utkání: "V dalším utkání s kvalitně bránícím týmem, chodícím do nebezpečných rychlých protiútoků, jsme právě v úvodu utkání nezvládli tyto akce kluků z Ústí uhrát lepší komunikací a inkasovali jsme již v 6. min. první gól. Po tomto góle byla naše hra neurovnaná a byť se kluci snažili kombinovat, přicházeli jsme nepřesností "příher" o míče. Po 20-ti minutách jsme hru zklidnili a ve druhé části první půle se nám už dařilo více držet míč a "prokombinovávat" dobře bránícím týmem z Ústí. Převážnou část druhé půle se nám dařilo vysokým napadáním udržet tým domácích v jeho polovině, ale ze slibných situací jsme branku nedali. V závěru utkání jsme znovu z brejku dostali druhý gól a v poslední minutě tým domácích neproměnil penaltu. Pro naše kluky jsou taková utkání náročná především na zvládnutí situací 1 na 1 v obrané fázi, kdy rozvíjíme hernost již od obránců a po ztrátě míče, kdy týmy jdou do brejku, se nám ještě tyto situace nedaří uhrát v náš prospěch. S kluky tyto situace trénujeme a věříme, že přes učení hernosti všech na hřišti, zvládneme v budoucnu vyřešit i náročné brejkové akce vedené proti, ale především se dostat přes zahuštěné obrany v útočné fázi a proměnit je v góly vítězů. Všem za utkání děkujeme a hlavně skupině rodičů týmu kluků z Ústí, kteří pochvalou po utkání k vlastním, ale především našim klukům za hru, dokázali vnést silný okamžik, jež by si měli odnášet všechny děti, kluci, kteří fotbal hrají ať vyhrají či prohrají, protože je to potká ještě tolikrát a je dobře, že jsou podpořeni opravdovou srdečnou pochvalou jak bylo zmíněno. Ještě jednou velké poděkování."

FK Dukla Praha U13 - FK Ústí nad Labem 9:6 (6:2)

Branky+asistence: Dostál 3+1, Dolák 2+1, Janků 1+2, Jarovský 1+1, Astaloš 1+0, Kozel 0+1, Peake 0+1, Podzimek 0+1, Žůrek 1+0.

Trenér Tomáš Konder řekl o utkání: "Netradičně, již v pátek odpoledne, jsme nastoupili na domácím hřišti proti klukům z Ústí. Po sérii „lehčích“ zápasů k nám přijel soupeř, který byl na druhém místě v tabulce. A proto se očekával nadprůměrný zápas žákovské ligy, což se později i potvrdilo. Od úvodu jsme měli o trochu více ze hry, lépe jsme kombinovali a zlepšili i kvalitu v zakončení. Kluci předváděli pohledné skupinové i individuální akce zakončené brankami. Soupeř si vypracoval také několik šancí, ale naši brankáři náš tým několika povedenými zákroky podrželi. Do poločasu se nám povedlo 6x skórovat. Nasazení a aktivita našich hráčů byla příkladná a věříme, že v tom budou pokračovat i v dalších těžkých zápasech, které nás v blízké době čekají. Druhý poločas kluci z Ústí zvýšili aktivitu a hra se vyrovnala. Po několika individuálních chybách a nedůsledném bránění standardní situace jsme zbytečně 3x inkasovali. Druhý poločas už nebyl z naší strany úplně optimální a pokud chceme být proti kvalitním mužstvům úspěšní musíme být aktivní a koncentrováni 60 minut!"

FK Dukla Praha U12 - FK Ústí nad Labem 9:8 (3:6)

Branky: Kočí 2x, Kozojed, Pospíšil, Štefan, Helgert, Novotný A., Šátek, Noll. Asistence: Mlejnek 2x, Novák, Ciolek, Šátek.
Dukla: Bičiště – Kleček, Novák – Novotný A., Neruda, Ciolek, Šátek – Noll -- Helger, Dufek, Hypius. II.: Štefan, Houška, Mejdr – Ježek, Kočí, Novotný J., Pospíšil – Kozojed -- Mlejnek, Brt.

Trenér Jaroslav Žipaj řekl o utkání: "Vyrovnané utkání, ve kterém jsme viděli velice slušný fotbal ml. žáků s hezkými akcemi na obou stranách. Rozdílný I. pol. přinesl velmi kvalitní a líbivou hru plnou individuálních průniků i kombinačních akcí na straně jedné, tak na straně druhé - bohužel opět nevýrazný výkon s problémy zejména v defenzivních činnostech a vůbec v přístupu ke hře bez míče. Po důrazné domluvě o přestávce se přístup některých hráčů k těmto činnostem viditelně zlepšil. Začali jsme soupeře aktivně napadat okamžitě po našich ztrátách míče už na jeho polovině a získali jsme tak velké množství míčů zpět pod naší kontrolu. Především jsme si však více vypomohli a zabojovali jeden za druhého. Odměnou za kolektivnější výkon a zlepšenou práci v činnostech bez míče nám bylo otočení skóre v náš prospěch a tím i celkové vítězství v utkání."