clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 06.05.2011

Další střetnutí s nováčkem soutěže. Dukla jede do Znojma

P R A H A - Na půdě druholigového nováčka se představí Dukla ve 25. kole soutěže. Na svém stadionu ji přivítá Znojmo, které bojuje o záchranu. Už jednou se ale ukázalo, že postavení v tabulce nic neznamená…

Po utkání s Varnsdorfem (4:0) to bude pro Duklu druhý zápas s nováčkem soutěže ve dvou týdnech. 1. SC Znojmo ovládlo v minulé sezoně MSFL, když soutěž zakončilo s devítibodovým náskokem před 1.HFK Olomouc. Do druhé nejvyšší soutěže pak Moravané vpluli na lodi, která se projížděla po vranovské přehradě a uskutečnila se přitom tisková konference. „Pokud se nepotopíme, tak se zachráníme,“ řekl tehdy symbolicky manažer Karel Hodák.

Zatím se jeho proroctví vyplňuje. Parník se nepotopil a Znojemští jsou na čtrnácté příčce. Ještě ale nemají vyhráno. Po 24. kole drží pouze jednobodový náskok na sestupová místa. Do jarní části přitom vstoupili poměrně dobře – z prvních sedmi zápasů prohráli dva a čtyři vyhráli. „Tým byl v docela dobré náladě. Je tu fakt výborná parta a trenéři vkládají do tréninků uvolněnost, takže tu nejsou žádné nervy ani strach,“ říkal pak spokojeně záložník Radim Nepožitek.

Jenže poslední dva zápasy Znojmo prohrálo a nevstřelilo ani jeden gól. Nejprve ztratil moravský klub ve Varnsdorfu (0:2) a naposledy nestačil doma na Karvinou (0:1). Do tlaku se domácí dostali až v posledních deseti minutách. „Ten náš tlak byl opravdu drtivý, ale prostě to tam nespadlo. O půlce jsme si řekli, že do toho dáme více pohybu a nasazení. Bohužel jsme zabrali moc pozdě,“ krčil rameny znojemský kouč Bohumil Smrček.

Jaký recept našel na vítězství kouč Karviné Karel Kula? „Oceňuji, že jsme soupeře vlastně nepustili do kombinace. Přinutili jsme ho hrát vysoké balony, což mu není vlastní. Znojmo je spíše technickým tvořivým týmem.“

Závěrečné minuty nebyly jediným dramatem, které diváci viděli. V 62. minutě zůstal po vzdušném souboji na zemi bezvládně ležet český mládežnický reprezentant a stoper Radek Coufal. Měl zapadlý jazyk a byl v bezvědomí. Ze stadionu ho musela odvést sanitka.

Drama sledovali také diváci na Julisce při podzimním střetnutí s Duklou. Pražané nakonec zvítězili 2:0, prvního gólu se ale dočkali až v 75. minutě, kdy skóroval Hanousek. Dvě minuty před koncem přidal druhý gól Šiml.

Jak si povede Dukla proti Znojmu tentokrát?

Utkání začíná v neděli v 17 hodin. Online přenos můžete sledovat zde.


Poslední utkání našeho soupeře

1.SC Znojmo - MFK OKD Karviná 0:1 (0:1)
Branky:
15. Vrána. ŽK: Hříbek, Nepožitek - Látal, Mráz. Rozhodčí: Pavel Býma - Pavel Peřina, Michal Urban. Počet diváků: 635.

1.SC Znojmo: Šustr - Hříbek, Trnovec, Yonov, Coufal (62. Lukáš) - Kazár, Lacko (86. Vašíček), Nepožitek, Hnaníček, Sukup (86. Zifčák) - Kováč.

Poslední vzájemné střetnutí

FK Dukla Praha - 1. SC Znojmo 2:0 (0:0)
Branky:
75. Hanousek, 88. Šiml. ŽK: 34. Šmíd - 2. Látal, 81. Kováč. Rozhodčí: Bílek - Pospíšil, Urban.

Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Šmíd, Pospíšil - Přeučil, Hanousek, Šiml - Vrána, Chigou, Malý.
Znojmo: Hrubý - Yonov, Mička, Trnovec, Látal, Kováč, Podzemský, Krhut, Zapalač, Hříbek, Šilinger.