clanek-1
  • Rozhovory

  • 15.10.2013

Néstor Albiach: Mužstvo je silnější než v loňské sezoně

Dukla má za sebou deset kol v Gambrinus lize, první zápas osmifinále Poháru České pošty a po reprezentační pauze se chystá na Spartu. My jsme vyzpovídali člena základní sestavy Néstora Albiacha, který se už úplně aklimatizoval v Praze i v českém fotbale a vyhlíží úspěchy s Duklou. „Máme silnější a zkušenější mužstvo než v loňské sezoně,“ říká španělský ofenzivní hráč.

Máme za sebou deset kol Gambrinus ligy, jak je hodnotíš?
Nezačali jsme úplně dobře, ale tým na své formě opravdu zapracoval a jsme na tom už mnohem lépe. Takže jsme relativně spokojeni, ale samozřejmě to vždy může být lepší!

Vkročili jsme správnou nohou do 4. kola Poháru České pošty a to díky výhře nad Příbramí. Kam až v Poháru můžeme dojít?
Naším cílem je samozřejmě dojít co nejdále, a bude-li to možné, tak bychom se rádi dostali až do finále. Dáváme a dáme do toho všechno.

Je mužstvo silnější než v loňské sezoně?
Já si myslím, že ano, mužstvo je určitě silnější a také zkušenější. Tohoto budeme muset využít v nadcházejících zápasech.

Pomalu končí reprezentační přestávka. Jak často jste trénovali a dostali jste nějaké volno?
Ano, například tento víkend jsme měli volný, takže jsem vyrazil do Španělska. Jinak trénujeme šestkrát týdně a jeden den máme odpočinkový, většinou to bývá den po zápase.

Jak často vůbec létáš do Španělska?
Poslední dobou do Španělska jezdím docela často, byl jsem doma před měsícem, a jak jsem se zmínil, tak i teď o víkendu jsem byl znovu ve Valencii. A pak pojedu zase až v prosinci během zimní přestávky.

Zvykl sis už na Českou republiku? Co české holky, strava nebo jazyk?
Ano, už jsem zvyklý a aklimatizovaný. Už je to bez problémů. České holky jsou moc hezké, i ve Španělsku se to říká, že tu jsou pěkné holky, zvlášť blondýnky. Co se týče jídla, jím tady skoro to samé, co doma, ale měl už jsem i typicky česká jídla a moc mi chutnala. Čeština je docela těžká, ale postupem času se zlepšuji a zlepšuji.