clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 15.04.2011

Derby: Na Julisce se představí Sparta B

P R A H A - Nejprve drtivá prohra, pak vysoká výhra. Jako by měli fotbalisté Sparty B dvě tváře. V minulém kole rozstříleli Čáslav a teď se chystají na Julisku, kde se představí ve 22. kole druhé ligy. Jakou tvář ukáže letenská rezerva Dukle?

Letenský celek byl největším překvapením podzimu, dlouho bojoval o čelo tabulky a první polovinu soutěže uzavřel se čtyřbodovou ztrátou na postupové příčky. A není se co divit, v sestavě trenéra Svobody je řada mládežnických reprezentantů, týmu navíc pomáhají hráči prvoligového A mužstva.

Na jaře už se Spartě B tolik nevede. Do druhé poloviny soutěže vstoupila třemi porážkami a dvěma remízami. „Dalo se sice tak nějak počítat s tím, že už asi nebudeme mít tolik štěstí jako na podzim, kdy se vyrovnané zápasy většinou přiklonily v náš prospěch, přesto jsme ale čekali z těch čtyř duelů více bodů. Je to samozřejmě i o tom potřebném štěstí, na druhou stranu je potřeba si na rovinu říct, že některé naše výkony rozhodně nebyly dobré,“ uvedl útočník Petr Putz pro klubový web po 19. kole. V tu chvíli ještě netušil, že v dalším zápase prohraje jeho tým ve Zlíně 0:5.

První výhru si sparťanská juniorka připsala minulý týden, kdy na domácím hřišti porazila Čáslav 4:1. Chycenou penaltou se blýskl brankář Švenger, jehož tým má nyní na kontě 31 bodů, tedy přesně o deset méně než Dukla.

Hlavním cílem Sparty B však zůstává záchrana. „Vím, že máme dost bodů, ale my si skutečně neklademe vyšší cíle. Když budeme mít v závěru sezony klid a nebudeme se pohybovat v tabulce s těmi nejhoršími, budu velmi spokojený,“ řekl před startem jara kouč Zdeněk Svoboda. Takové ambice vyplývají z hlavního úkolu, který Sparta B má: „Chceme dávat příležitost mladým klukům z dorostu a vyplnit tak tu obrovskou mezeru mezi mládežnickým fotbalem a vrcholovým mužským,“ dodal Svoboda.

Jedni hráči mu přicházejí z dorostu, druzí cestují mezi prvoligovým týmem a B mužstvem. V minulém zápase s Čáslaví nastoupili například Hušek, Zeman nebo Lačný. „Počítám s tím, že i na jaře za nás budou chodit hrát kluci z prvního týmu, což sice není na sehranost mančaftu úplně ideální, nicméně i toto je jedna z funkcí rezervního týmu,“ řekl Svoboda.

A co soudí o Spartě B trenér Luboš Kozel? „Tým je složený z mladých hráčů, kteří mají velkou perspektivu, což ukázali už na podzim. My jsme sice utkání na jejich hřišti zvládli, ale jinak to měli vydařené. Čeká nás běhavý a směrem dopředu nebezpečný soupeř. Navíc mohou být doplnění o některé hráče A týmu.“

Páteční utkání začíná v 18.00 hodin. Přímý přenos můžete sledovat zde.


Poslední zápas našeho soupeře

AC Sparta Praha B – FK Zenit Čáslav 4:1 (2:1)
Branky:
38. Hušek, 42. Rada z pen., 63. Polom, 72. Kraják – 17. Džafič. Rozhodčí: Damková - Pospíšil, Koval. ŽK: Glaser, Hašek, Putz – Ptáček, Kotrba, Růžička. Počet diváků: 325

Sparta B: Švenger – Hašek (61. Sus), Polom, Hušek, Krob – Kadeřábek (10. Kraják), Glaser, Rada, Zeman – Skalák (78. Lačný), Putz

Poslední vzájemné střetnutí

AC Sparta Praha B - FK Dukla Praha 0:3 (0:1)
Branky:
33. Vorel, 66. a 70. Vrána. ŽK: Skalák - Svatonský. Rozhodčí: Adam – Urban. Vnuk.

Sparta: Zich – Jánoš, Krch, Doležal, Polom – Glaser, Pavelka (64. Putz), J. Rada, Podaný - Skalák (77. Rýdl), Lačný (46. Kraják).

FK Dukla: F. Rada – Hašek, Vorel, Šmíd, Pospíšil - Hanousek, Šiml, Laczkovich (78. Přeučil) – Svatonský (84. Antipov), Vrána (87. Mičic), Berger.