clanek-1
  • Rozhovory

  • 01.10.2013

Patrik Gedeon po utkání s Jabloncem

Byl u obou včerejších branek. "Nestihl jsem v té rychlosti reagovat a míč Hubníkovi pěkně přistavil," zklamaně komentuje nešťastnou branku. Ale remízu, vzhledem k průběhu utkání, vidí jako zaslouženou.

Desáté kolo přineslo remízu, byl jsi u obou branek, co se stalo u té v náš neprospěch?
Dnes jsem měl krásné dvě asistence. Hubníkovi jsem i řekl "nemáš zač". Byla to chyba, moje chyba, měl jsem zakřičet, něčím míč odpálit, i když nevím čím. Ten míč jsem viděl na poslední chvíli, šel na "blbé" místo a já nestihl reagovat, jen jsem ho pěkně přistavil soupeři.

I přes nešťastnou branku, remízový stav utkání odpovídá.
První poločas jsem začali velmi dobře, ve druhém nás Jablonec zatlačil. Soupeř to je těžký, má výborné hráče. Ke konci jsme měli štěstí, i když zápas mohl skončit tak, i tak, protože i my tam  měli pár šancí na vstřelení branky. Takže bod bereme.

Přesto minule jsme Jablonec porazili 5:1, proč to nešlo zopakovat?
Ale průběh byl dost podobný, jen jsme nepřidali ty branky. Dnes byli hosté poctivější dozadu, nehráli tolik na riziko, jako minule. Trošku se ponaučili a my věděli, že v tomto ohledu bude zápas úplně jiný.

Když by jsme bilancovali, na rozdíl od předešlých let, máme na kontě více domácích remíz, čím to?
Dnes už sem na Julisku týmy jezdí s tím, že nás porazí, je to složitější. Ale my nechceme prohrávat. A po takovém průběhu utkání, jako byl ten s Jabloncem, remízu bereme. Patříme tam, kde jsme, na šesté, sedmé, osmé místo.

Jak se koukáš na třítýdenní pauzu?
Upřímně to moc nechápu, budeme takhle hrát až bude zima a mráz. Ale je to daný a my to tak musíme odehrát. Ale třeba bude 20. října na Spartě vedro. (smích)