clanek-1
  • Rozhovory

  • 27.03.2011

Luboš Kozel: Na hřiště půjdeme s velkou motivací

P R A H A - V této sezoně prohrála Dukla pouhé dva zápasy. V jednom z nich podlehla Žižkovu. V pátek dostanou svěřenci trenéra Luboše Kozla ideální šanci, aby své podzimní zaváhání odčinili. „Věřím, že do zápasu půjdeme s velkou motivací, abychom porážku napravili,“ burcuje kouč Dukly.

Tradiční otázka na úvod: Jak hodnotíte utkání v Třinci?
Bylo velice těžké. Stál proti nám soupeř, který předtím neprohrál osm zápasů v řadě, na jaře do té doby neztratil ani bod. Bohužel jsme se nevyrovnali s těžkým terénem, který nám trochu bránil v naší kombinační hře, ale to nás neomlouvá. S tím se musíme umět vyrovnat. Třinec se dostal v zápase do vedení a já jsem rád, že jsme se s tím vypořádali, ačkoliv to pro nás byla na jaře nová situace. Poté, co byl vyloučen Patrick Oboya, jsme měli šanci vývoj utkání úplně obrátit. Trošku mě mrzí, že jsme to nedokázali. Získali bychom zlaté tři body. Ale před zápasem bychom bod z Třince brali, takže se nám podařilo splnit minimální cíl, se kterým jsme tam jeli.

Mluvil jste o tom, že Třinec má silné mužstvo. Drží se na špičce. Může být až tak silný, aby pomýšlel na postup?
To nevím. Myslím, že oni také před sezonou nečekali, že by mohli být tak vysoko. Ale chytili formu, mají určitou sérii a mužstvo si věří. Sice nehrají tak útočný fotbal, o jaký se snaží jiné týmy na špičce tabulky, ale každopádně se žádnému celku proti nim nehraje příjemně. Náš zápas to potvrdil. Jestli mají na to, aby hráli o postup, ukáže budoucnost. Ale minimálně dobré vedení a organizaci mužstvo má.

Teď k Žižkovu. Jeho trenér Martin Pulpit je znám svým obdivem k italskému fotbalu. Je to na hře Viktorie znát?
Žižkovský způsob hry je trošku podobný tomu třineckému. Ale myslím, že Viktorka bude těžším soupeřem. Hraje se ji lépe venku než doma, protože její styl hry sedí na týmy, které chtějí na svém hřišti tvořit. Když se podíváme na její bilanci, tak to jen potvrdí.

Dá se říct, že střetnutí s Viktorií Žižkov bude jedním z klíčových zápasů jara?
Případná výhra by nám mohla pomoci, ale nemyslím si, že by to byl klíčový zápas. Do konce sezony pak bude zbývat ještě deset zápasů.

Podzimní utkání skončilo výhrou Žižkova. Je motivace hráčů o to větší?
Na Viktorce jsme na podzim prohráli gólem v 89. minutě z penalty. Mužstvo o tom zápase dobře ví, dlouho nás prohra mrzela. Věřím, že půjdeme na hřiště s velkou motivací, abychom porážku napravili. Hrajeme doma a uděláme všechno proto, abychom to zvládli vítězně.