clanek-1
  • Klub

  • 13.09.2013

Bývalí hráči a funkcionáři si "převzali" poháry

Pátek třináctého a smolné datum? Tak s tím nechoďte na bývalé hráče, funkcionáře a trenéry Dukly Praha! Právě v tento den, před utkáním se Zbrojovkou, byly poháry slavnostně představeny všem legendám Dukly.

Na jednom místě, ve VIP prostorách stadionu, se potkali Jan Fiala, Ivo Viktor, Josef Masopust, Ján Geleta, Jan Brumovský a mnoho dalších hráčů a funkcionářů, kteří hájili barvy Dukly. A důvod této hvězdné účasti? Přeci návrat pohárů z Příbrami, které byly slavnostně vystaveny na odiv všem těm, kteří je vybojovali.


"V tuhle dobu jsem měl ještě být v lázních, ale pan Jícha mě doslova "vytáhl" z lázeňského bahna a přijel jsem na tuhle velkou událost. Dříve nás opravdu mrzela celá ta změna, kdy dospělý fotbal na Julisce skončil a přestěhoval se do Příbrami. Včetně těch trofejí. Ale vše je napraveno, poháry jsou zde na Julisce a jsem za to opravdu rád. Všichni máme radost i z toho, jak celý klub funguje. Nejen "A" tým, ale i mládež," uvedl šťastný Ivo Viktor

Ivo Viktora také doplnil Jan Fiala. "Poháry jsem samozřejmě všechny znal i předtím než se přesunuly do Příbrami. A tak asi jako každého zde, i mě mrzelo to, že najednou na Julisce nebyly. Mám z toho velkou radost. Máme zde poháry, které jsme minimálně 16 let nemohli vidět. Nejsem asi sám, kdo je šťastný, že se poháry vrátily na původní místo. Tam, kde byly vybojovány. Takže pátek třináctého je dobré datum," dodal bývalý československý reprezentant.

No a jaké to je, takto slavnostně předat poháry, uvedl náš sekretář pan Miloslav Jícha. "Dnešní den je velká událost a oslava! Vrátily se poháry, které vybojovala celá řada hráčů v 60., 70 nebo 80. letech. Jsou tady cenné poháry za vítězství v domácí soutěži či poháru. Ale jsou zde i trofeje z mezinárodních turnajů v La Linea, kde jsme vyhráli před FK Sarajevo, FC Malagou a FC Granadou. Je zde i několik pohárů z mezinárodního juniorského turnaje ve Viareggiu "Coppa Carnevale," kde Dukla Praha vyhrála celkem šestkrát," uzavřel dlouholetý funkcionář klubu.

Poháry budou nadále vystaveny ve VIP prostorách klubu, kde pro ně bude v budoucnu vyrobena Síň slávy.