clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 11.09.2013

V pátek přivítáme tým z moravské metropole

Zbrojovka Brno, tak zní název dalšího soupeře, kterého v letošní sezoně přivítáme na Julisce. Klub, jenž jako trenér dovedl k mistrovskému titulu v roce 1978 Josef Masopust, je v současné době na předposlední příčce ligové tabulky a nedávno dokonce prošel zásadní změnou v realizačním týmu.

Brňané zatím nemají v letošní sezoně příliš příznivou bilanci. Po sedmi odehraných kolech si připsali pouze jednu remízu a to v Jablonci 0:0 a jednu výhru, kdy ve druhém kole porazili Bohemians 5:1. Od třetího kola následovala série pěti porážek. Se Spartou, Příbramí, Slovanem Liberec, ostravským Baníkem a Slováckem. Skóre Zbrojovky je 8:11.

Pohyb v brněnském kádru byl v letní pauze následující. Do mužstva přišel Tomáš Janotka ze Sigmy Olomouc, staronový brněnský hráč Aleš Schuster, Marcel Kaščák ze Spartaku Trnava a Jiří Skalák na hostování ze Sparty. Nejčerstvější posilou je Roman Fischer, který na stadion v Srbské ulici zavítal z Karviné. Z jihomoravské metropole naopak odešel Tomáš Okleštěk na hostování do Znojma, Josef Dvorník na hostování do SFC Opava, Petr Švancara do Příbrami či Jakub Brabec, který se vrátil z hostování zpět do Sparty.

Páteční soupeř přijede na Julisku už s novým trenérem. Ludevíta Grmelu, který na pozici hlavního trenéra skončil po domácí prohře se Slováckem, nahradil zkušený Václav Kotal. Ten v minulosti vedl Hradec Králové a Baumit Jablonec. „Musím poznat hráče, máme na to několik dní a přípravný zápas (proti Senici, pozn.redakce). Pak bude prostor řešit případné změny. Totéž se týká i případných posil. Do dalšího utkání máme skoro dva týdny, ten čas musíme využít k maximální přípravě pro zápas na Dukle a nesmírně důležitý duel se Znojmem,“ uvedl Václav Kotal po uvedení do funkce pro oficiální web Zbrojovky Brno. 

Právě premiéra Václava Kotala dopadla velice dobře. Zbrojovka porazila v přátelském utkání, které se dalo brát jako generálka na utkání s Duklou, lídra slovenské Corgoň ligy – Senici. O jedinou branku utkání se postaral bývalý hráč Dukly Miroslav Markovič, který již v 10. minutě rozhodl o výhře 1:0. „V prvním poločase jsem byl spokojen s přechodem do útoku, vypracovali jsme si tři, čtyři šance a je jen škoda, že jsme proměnili jen jednu. Těší mě, že jsme ve druhé půli nepustili slovenský tým do vážnější situace a přestáli jsme jejich tlak,“ uvedl trenér Kotal o přípravném utkání.

A jak vidí páteční utkání trenér Luboš Kozel? „Utkání to bude těžké a zároveň důležité. Brnu se nedaří, i proto došlo v jejich realizačním týmu ke změně trenéra. Pro nás by bylo určitě lepší, kdyby tahle změna nenastala před naším vzájemným utkáním, protože příchod nového trenéra dává mužstvu vždy nový impuls. Lze očekávat, že bude motivovanější než normálně. Navíc dojde k plno změnám v sestavě, takže z hlediska přípravy na zápas nejsou předcházející utkání zas tak vypovídající. Každopádně, pro nás to je důležité utkání, po něm máme těžký los, a aby měly body z Příbrami nějakou cenu, musíme je potvrdit doma vítězstvím,“ uvedl pro klubový web.


Věříme, že i když hráči Brna budou pod novým trenérem velice motivováni, tak potvrdíme výhru 2:0 z Příbrami a tři body zůstanou na Julisce!

Poslední zápas soupeře:
Zbrojovka Brno - 1. FC Slovácko 0:2 (0:1)

Branky: 36. Kerbr, 67. Košút. Rozhodčí: Kocourek - Nádvorník, Kotík. ŽK: Přerovský - R. Mezlík, Kerbr, Kubáň. Diváci: 3468.
FC Zbrojovka Brno: Hladký - Janotka, Schuster, Pernica, Buchta - Skalák, Frejlach, Zavadil, Lutonský (59. Hyčka) - Markovič (65. P. Mezlík), Škoda (86. Přerovský).
1. FC Slovácko: Melichárek - R. Mezlík, Košút, Trousil, Kubáň - Daníček - Volešák, Valenta, Petr (78. Rada), Kerbr (90. Havlík) - Ondřejka (84. Haša).

Poslední vzájemný zápas:
FK Dukla Praha ─ FC Zbrojovka Brno 3:2 (2:0)

Branky: 11. Pospěch, 43. Berger, 62. Néstor  ─ 54. Kroupa, 64. Frejlach. Rozhodčí: Kovařík ─ Mencl, Vlasjuk. ŽK: Vrzal ─ Frejlach. Diváci: 1 293
FK Dukla Praha: Rada ─ Romera, Vorel, Božič, Vrzal ─ Malý (78. Kalouda), Gedeon, Borek ─ Berger (73. Engelmann), Pospěch, Néstor (86. Štetina).
FC Zbrojovka Brno: Doležal ─ Buchta, Sus, Pernica, Husár ─ Mezlík, Frejlach (66. Traore), Zavadil, Lutonský ─ Markovič (70. Přerovský), Kroupa.