clanek-1
  • Články dorost

  • 09.09.2013

Výsledky dorosteneckých týmů z víkendu 7. - 8. září 2013

Mladším dorostencům se v pátém kole České fotbalové ligy dorostu dařilo. Sedmnáctka porazila tým Svitav 3:0, šestnáctka 3:1.

TJ Svitavy – FK Dukla Praha U17 0:3 (0:1)

Branky: 29. Brabenec (as. Rybalka, Polách), 72. Sell (as. Pešička, Telvák), 79. Šahini (as. Brabenec, Sell).
Dukla Praha: Štorc - Stýblo, Rybalka (41. Pártl), Pešička, Polách (41. Tylšar) - Sell, Mameedov, Hájek - Telvák, Brabenec, Šahini.

Trenér Pavel Mejdr řekl po utkání: "Do utkání jsme chtěli vstoupit aktivně s vysokým napadáním, což se nám bohužel nepodařilo. Byli jsme bez pohybu a chyběla nám přesnost jak v přihrávkách, tak v zakončení. Ve druhém poločase se naše hra zlepšila, ale branky jsme vstřelili až ke konci utkání. Výsledek mohl být daleko vyšší, kdybychom proměnili i ty nejvyloženější šance. Chybí nám klid ve finální fázi a v koncovce. Některé situace v pokutovém území řešíme zbytečně uspěchaně."

TJ Svitavy – FK Dukla Praha U16 1:3 (0:1)

Branky: 28.  Greš, 47. Garček, 75. Řepa.
Dukla Praha: Czehowsky – Jardeky, Kaník, Hosnédl, Ulan – Král (50. Masopust), Tkachenko, Šimek – Melen (60. Řepa), Greš, Garček.

Trenér řekl po utkání: „V utkání na půdě Svitav jsme splnili roli favorita a odvážíme si tři body. Výkon, ale zdaleka optimální nebyl, přestože se domácí pravidelně schází na zápasy v jedenácti hráčích. Po celou dobu jsme měli výraznou územní převahu, dařilo se nám dostávat do koncovky, ale góly nepřicházely. Po ojedinělé standardní situaci soupeř snížil na rozdíl jednoho gólu. To nás trochu nakoplo, zvýšili jsme aktivitu, rychlost a přesnost v kombinaci a nakonec i vstřelili pojišťovací branku. Nekoncentrovanost, výpadky v utkání a koncovka – tohle trochu sráží naši jinak dobrou hru v poli. Některé faktory souvisejí s věkem, v jiných zkrátka musíme přidat. Jedním z mála pozitiv je návrat Petra Masopusta po dlouhodobém zranění, nechť mu zdraví drží.“