clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 11.03.2011

Dukla míří na hřiště aspiranta na postup, který doma ještě neprohrál

P R A H A - Postup. O ničem jiném se mezi jihlavskými fotbalisty nemluví. Skromnější cíle celek z Vysočiny nemá. V pátek se na jeho hřišti představí Dukla. Druholigový šlágr začíná v 18 hodin.

Jihlava přezimovala na třetím místě v tabulce s jednobodovou ztrátou na postupové příčky. „Naše situace je nadějná. Chceme udělat vše pro to, abychom na jaře dosáhli toho cíle, který jsme si stanovili, a to je postup do první ligy,“ říkal po 15. kole Zdeněk Tulis, šéf klubu.

V zimní pauze navíc chtěla Vysočina rozšířit kádr, což se jí podařilo. Mezi posily patří Kopic z Čáslavi, Šilinger ze Znojma a Mešanovič z Jablonce. Z hostování se vrátili Vaculík a Cihlář. Kabinu naopak opustili jen tři hráči (Zelinka, Demeter, Matiášek).

„Nyní disponujeme širokým kádrem a proto bychom si s absencemi měli poradit. Troufám si říci, že řešení této situace jsme již našli,“ řekl trenér Josef Vrzáček, jehož slova se vztahují k páteční absenci dvou vykartovaných hráčů - Gabriela a Bači.

Do jarní části vstoupila Vysočina remízou na hřišti Varnsdorfu, z jehož trávníku si přivezla stejný výsledek jako Dukla v podzimním zápase – 0:0. „Utkání bylo otevřené, mohli jsme 1:0 prohrát i vyhrát. Domácí měli jednu stoprocentní šanci, my jsme měli několik nebezpečných střel a standardních situací, při nichž často ke gólu scházelo jen málo. Když to shrnu, tak jsme dnes na více než jeden bod nemohli dosáhnout,“ řekl trenér Vrzáček po minulém utkání.

Na domácím hřišti se ale jeho týmu daří výrazně lépe. Zatímco v osmi venkovních zápasech vyhrál jen dvakrát, na domácím stadionu ho letos ještě nikdo nedokázal porazit. „Naše domácí výsledky jsou hrozně znegované výsledky z venku. K hodně zápasům jsme přistoupili zbytečně defenzivně, dostali jsme branku a už jsme neměli sílu zápas otočit,“ řekl kapitán Filip Dort.

Bude Dukla prvním týmem, který dokáže v Jihlavě zvítězit?

Utkání začíná v 18 hodin. Online přenos utkání můžete sledovat zde.