clanek-1
  • A-tým

  • 02.09.2013

Vyražte na modelové utkání áčka a jednadvacítky!

Zajímá vás, jakým způsobem by dopadl zápas juniorky s áčkem Dukly? Už ve čtvrtek 5. září to zjistit můžete. Junioři vyzvou áčko od 16,00 hodin na stadionu Juliska. Vstup zdarma! Navíc, pokud správně tipnete výsledek tohoto utkání, můžete vyhrát permanentku pro sezonu 2013/2014!

Modelové utkání se hraje hned z několika důvodů, jedním z nich je přímá konfrontace hráčů juniorky s hráči áčka. „Tento zápas ukáže přímou konfrontaci těchto týmů. Mladí hráči si tak osahají, co jim ještě chybí k tomu, aby dosáhli kvality kolegů z áčka. Naopak hráči áčka jsou díky sníženému počtu hráčů nuceni k improvizaci,“ uvedl předseda představenstva a generální manažer klubu Michal Prokeš. Dalším a důležitým aspektem je propojení kádrů a navázání přátelství. „Hráči A týmu díky těmto utkáním dostanou hráče juniorky do podvědomí. Navzájem se poznají a následně při přechodu do prvního týmu je pro všechny zúčastněné jednodušší adaptace. Prostě „staří“ ty „mladé“ lépe přijmou. Totéž platí i z druhé strany a nejen to, mladý hráč se díky navázání přátelství stane zároveň fanouškem a veškeré zápasy áčka pak už vnímá z jiného pohledu,“ dodal Michal Prokeš.

Podobně to vidí i trenéři jednotlivých týmů. „Vnímám to jako pozitivní krok v navázání kontaktu áčka a juniorky, tak aby hráči juniorky věděli, do jaké kvality by měli růst, aby se později mohli ve vrcholovém fotbale uplatnit,“ řekl trenér juniorky Jaroslav Hynek. Hlavním přínosem pro hráče A týmu je již zmíněná improvizace. „U nás jde především o tréninkový proces, kde se na úrovni „nějakého“ utkání hráči naučí improvizovat, protože hrají v menším počtu. Zároveň na trenérské úrovni zjistíme, jestli všichni využíváme stejné postupy pro výchovu hráčů u jednotlivých kategorií,“ upřesnil trenér Luboš Kozel.

V neposlední řadě celé utkání má i význam pro rodiče a všechny fanoušky klubu, kteří se mohou přijít podívat, jak jejich děti a zároveň hráči vrcholného mládežnického týmu uspějí s týmem profesionálů!

Navíc na tomto odkazu můžete tipovat, jak toto zajímavé utkání dopadne. Stačí jen napsat svůj mail, jméno a do "textu příspěvku" váš tip na výsledek utkání. A  pokud bude váš tip správný, máte jistou permanentní vstupenku pro sezonu 2013/2014!!! 

A jaké mají tyto modelové utkání pravidla?

1. Počet hráčů
  • A tým x farma – oba kádry hrají v plném počtu
  • A tým x juniorka – 10 hráčů x 11 hráčů
  • A tým x devatenáctka – 9 hráčů x 11 hráčů
2. Čas
  • 2 x 45 minut
3. Rozhodčí
  • Utkání řídí vždy tři kvalifikování rozhodčí.
4. Místo
  • Hraje se na hlavním stadionu Juliska.