clanek-1
  • Články žáci

  • 02.09.2013

Výsledky žákovských týmů z víkendu 31. 8. - 1. 9. 2013

Máme za sebou již čtvrté kolo obou žákovských soutěží a jak se v nich našim hráčům dařilo? Patnáctka zvítězila 5:1 nad Litvínovem, stejně tak čtrnáctka jen v rozdílném poměru, a to 6:2. Třináctka hostila Kladno, kterému podlehle 5:7, naopak dvanáctka stejný tým zdolala 19:5.

FK Litvínov - FK Dukla Praha U15 1:5 (0:1)

Branky: Hamborský 4x (Bažo 2x, Janko 2x, Dobiáš), Janko.
Dukla Praha: Roub (36. Pakeš) - Praus, Minařík (36. Bažant), Kosík, Šmalcl - Štědrý, Mentberger (36. Janko), Kubů (46. Palivec) - Hamborský, Dobiáš (36. Bažo), Bell (36. Šolaja).

Trenér Tomáš Večeřa řekl o utkání: "Nedostatečná koncentrace na provedení základních herních činností hráče a malá týmová soudržnost jsou v poslední době hlavní témata, které nám znemožňují podávat kvalitní individuální a týmové výkony. I když jsme vyhráli, soupeře nepouštěli do šancí, a měli několik velmi světlých momentů, tak naše hra postrádá přesnost i ve velmi jednoduchých situacích. Na hřišti se pohybuje 11 hráčů, kteří spolu velmi málo komunikují, neprožívají společně situace a nepomáhají si hlavně v defenzívě. Budeme společně pracovat na zvýšení týmové koheze a soustředěnosti při trénincích a v utkáních."

FK Litvínov - FK Dukla Praha U14 2:6 (1:4)

Branky: 12. Rattay, 18. Ferreira, 27., 44. Studnička, 30. Tvrdík, 62. Kalabis.
Dukla Praha: Nosek J. – Vácha K. (45. Jůza M.), Novák T. (35. Pelc M.), Doležal J., Štěpánek D. (35. Bohdan J.) – Švihálek D. (35. Švarc J.), Studnička Š. (45. Kalabis A.), Babka F. –Rattay M., Tvrdík V., Ferreira V. (35. Kadlec M).

Hodnocení trenérů po utkání s Litvínovem: "Ze začátku utkání nás hráči Litvínova přehrávali aktivním pressingem při rozehrávce. Čím jsme se vyrovnali až po deseti minutách hry. Naši chlapci následně dokázali rychlými kombinacemi téměř až do brány vstřelit čtyři branky v prvním poločase a zbylé dvě v druhém. Přesto jsme si v zápase vytvořili mnohem více gólových situací, než jsme dokázali proměnit. Avšak na tomto postupně v trénincích, které jsou zaměřeny na klidu a důrazu při zakončení, pracujeme. Aby bylo vědomější, kluci přešli z malého hřiště na velké a pomalu si zvykají na větší prostor a činnosti, které se k tomu stahují. Na závěr bychom rádi poděkovali soupeři z Litvínova za otevřený a pohledný fotbal."

FK Dukla Praha U13 - SK Kladno 5:7 (3:3)

Branky+Asistence: Kozel 1+1, Čečetka 1+1, Ludvíček 1+0, Janků 1+1, Dostál 1+0, Kočí 0+1, Dolák 0+1.
Dukla Praha: Absolín, Šerák - Matoušek, Janda, Vožický, Holoubek, Kozel, Mentberger, Havlíček, Ludvíček, Kočí, Dolák, Peake, Stanislav, Žůrek, Dostál, Janků, Linhart, Podzimek, Jarovský, Čečetka.

Hodnocení trenérů Tomáše Kondera a Patrika Zeidlera: "Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání proti kvalitnímu soupeři z Kladna, který patří mezi top týmy v naší skupině. Úvod do utkání nám vyšel, ujali jsme se vedení a za dalších pár minut po hezké akci navýšili na 2:0. V dalších šancích jsme však postrádali potřebný klid, či rozhodnost v zakončení a k tomu ještě neproměnili dvě penalty.. Zato soupeř se nemýlil, a i to bylo rozhodující. Poté se hrál fotbal nahoru dolů a oba týmy si vytvářely šance, ale Kladno bylo efektivnější. V naší hře chybělo větší nasazení, aktivita a hlavně bojovnost. Hosté bojovali celé utkání o každý míč a byla vidět větší touha po vítězství než u našich hráčů. Je potřeba přiznat, že soupeř dnes vyhrál zaslouženě. Nám nezbývá nic jiného, jen se z dnešního zápasu poučit a získat ještě větší motivaci poctivě na sobě pracovat a zlepšovat se!

FK Dukla Praha U12 - SK Kladno 19:5 (5:0, 3:2 / 7:2, 4:1)

Branky: 2x Novotný J., 2x Ciolek, 2x Mlejnek, 2x Helgert, 2x Novák, 2x Kozojed, 1x Novotný A., 1x Peřina, 1x Noll, 1x Neruda, 1x Hypius, 1x Šebrle, 1x Dufek.
Dukla Praha: I.: Bičiště – Kleček, Wojnar – Novotný A., Ciolek, Mlejnek, Ježek – Novotný J. --Helgert, Peřina, Brt. II.: Štefan – Houška, Mejdr – Pospíšil, Neruda, Novák, Hypius – Noll -- Šebrle, Dufek, Šátek, Kozojed.

Trenér Jaroslav Žipaj řekl o utkání: "V průběhu celého utkání jsme měli více ze hry a míč častěji pod naší kontrolou. Je nutné ale podotknout, že především na začátku utkání, kdy kluci z Kladna měli ještě dostatek sil a hráli obětavě, nám naši hru účelně narušovali díky agresivnímu napadání a vyráželi do rychlých protiútoků. Postupně jsme se ale díky trpělivé kombinační hře i s výraznou pomocí konstruktivně hrajících obránců i brankářů častěji dostávali k brance soupeře a k zakončení. Ve II. pol. se výrazně navýšil počet akcí, které jsme mohli dotáhnout až ke gólovému zakončení. Především v dohrávání jednoduchého přečíslení ale máme velké rezervy a často tyto akce zbytečně řešíme individuálně. V tréninku se i na to teď určitě více zaměříme."