clanek-1
  • A-tým

  • 06.09.2013

Spolupráce s firmou TUMAG

FK Dukla Praha zahájila spolupráci s firmou TUMAG, která vyrábí a prodává zdravotnické pomůcky, konkrétně se jedná o magnetické podušky, které jsou založeny na principu magnetoterapie.

Tyto zdravotnické pomůcky jsou určeny pro léčbu bolestí kloubů, páteře, svalů a bolestí revmatických. Magnetické pole pozitivně působí na živou tkáň, zlepšuje propustnost buněčných membrán a okysličení krve. Právě díky tomu se tyto podušky staly v Dukle součástí léčby zraněných hráčů. "Magnetické podušky využívají zejména hráči s chronickými potížemi. Díky této terapii se "progress" těchto poranění zpomaluje a hráčům tímto prodlužuje jejich sportovní kariéra," uvedl Radek Havala, masér A týmu.

Výrobky mají celkové rehabilitační účinky a snižují, v mnoha případech, odstraňují spotřebu chemických léků. Vše jednoduchým způsobem – při odpočinku, spánku nebo běžné denní činnosti. Výrobky jsou ve formě ortéz, dále se vyrábí univerzální poduška, kterou je možné použít pro léčbu různých částí těla a auto opěrka, která zabraňuje ztuhlosti svalů, páteře a pozitivně ovlivňuje bezpečnost jízdy. 


MAGNETICKÉ PODUŠKY TUMAG jsou zhotoveny na základě českého patentu certifikovaného výrobce Ing. Zdeňka Tuvory a Schvalovacího výměru MZČR. Klinické testy proběhly za účasti mnoha lékařů a odborníků v dané praxi, například primáře MUDr. Jiřího Chvojky, CSc. 

Náš klub si od této spolupráce slibuje zlepšení a rozšíření zdravotní péče o hráče. "Na zdravotní péči se v našem klubu klade velký důraz. Proto vítáme tuto možnost používat magnetické podušky a věříme, že i díky jim se podaří plnit heslo "jen zdravý fotbalista může podávat kvalitní výkony," dodal pan Havala.

Více se dočtete na stránkách www.etumag.cz.