clanek-1
  • Rozhovory

  • 30.08.2013

Jakub Mareš: Tým tady s trenérem drží pospolu, a to je důležité

Šestadvacetiletý Jakub Mareš přišel z Boleslavi oživit naši ofenzivní sílu. Dnešním dnem má za sebou dva tréninky. Jak se popere s naší hrou? „Uvidíme, ale kombinační hra s míčem u nohy by mi měla vyhovovat,“ uvedl Jakub pro klubový web.

Jakube, jak vznikla myšlenka hostování tady na Dukle?
Impulz tomu dal fakt, že v Boleslavi moc nehraju, s čímž jsem samozřejmě nebyl spokojený. Protože nevypadalo, že by se to mělo nějakým způsobem v budoucnu změnit, tak jsem hledal alternativu, jak tuhle situaci vyřešit. Pak se ozval manažer, že má o mě Dukla zájem a jsem tady. 

Co říkáš na hru Dukly a její styl?
Já jsem si ještě neměl čas ho příliš zažít, takže uvidíme. Fotbal hraje dobrej, který má hlavu a patu. Hraje pořád stejně, což je důležitý, že s každým soupeřem tady styl nemění a hraje pořád svou hru. Hraje kombinačně, s balónem u nohy, což by mi mělo vyhovovat, ale to se ukáže až na hřišti. Uvidíme dál a já doufám, že to bude ku prospěchu na obou stranách, jak mé, tak týmu.

Takže, co první trénink?
První trénink byl dobrý, kabina mě přivítala, trenér mě uvedl do týmu. Začali jsme trénovat, řekl bych normální běžnej trénink, trošku zátěžovej, takže jsem teď trošku unavenej, ale jsem spokojenej. Už na tréninku bylo vidět, že „mančaft“ drží pospolu i trenér je s týmem, což je hrozně důležitý. První trénink dobrý.

Michal Prokeš, předseda představenstva a generální manažer, a Jakub Mareš po podpisu smlouvy.

Kluci tě přijali dobře?
Zatím myslím, že v pohodě. Já jich tady samozřejmě spoustu znám, takže jsem nešel úplně do neznáma.

A jak to máš s bydlením?
To bylo jedno z hlavních kritérií, pro rozhodování. Když jsem šel do Sparty, tak jsem se přestěhoval do Prahy, pak jsem šel do Boleslavi, takže jsem zůstal bydlet v Praze, a teď jsem chtěl zůstat někde v okolí, už se mi na hostování někam na Moravu nechtělo. Takže pro mě je Dukla úplně ideální.

V sobotu jedeme do Příbrami, co bys řekl, o tomto soupeři?
Teď v Příbrami trošku hledají herní styl týmu. Přišel tam Franta Straka, který chce jejich mužstvu dát nějakou tvář a celkem se to projevuje. Hrají na zemi, hrají fotbal, což předtím nedělali, ale kvalitou si myslím, že jsme výš a že vyhrajeme.

A co minulý týden v pátek, komu jsi fandil, když jsi věděl, že s největší pravděpodobností sem půjdeš na hostování?
Byl jsem hráčem Boleslavi, takže jsem fandil Boleslavi. (úsměv) S Boleslaví jsme tu potřebovali v pátek vyhrát, takže jsem to tak taky chtěl, ale dnes už jsem Duklák, takže jsou pro mě důležité naše výsledky.