clanek-1
  • Články žáci

  • 19.08.2013

Výsledky žákovských týmů z víkendu 17. - 18. srpna 2013

Vstup do nové sezony se žákům vesměs podvedl, kromě patnáctky, která podlehla Sokolovu 1:3, se ostatní duely nesly na vítězné vlně. Čtrnáctka zvítězila 3:1 nad Sokolovem, třináctka zvítězila 12:3 nad Litvínovem a dvanáctka stejného soupeře porazila v poměru 25:7.

FK Baník Sokolov - FK Dukla Praha U15 3:1 (2:1)

Branky: Šoloja (Mentberger).
Dukla Praha: Roub - Bažant, Minařík, Šmalcl, Bell (36. Kosík) - Štědrý, Mentberger (48. Babka), Kubů - Bažo (36. Dobiáš), Hamborský, Šolaja.

Tomáš Večeřa hodnotí utkání se Sokolovem: "Nepodařilo se nám navázat na středeční výkon proti Zlínu, kdy jsme vysokým presinkem a přesnou přímočarou kombinací přehrávali soupeře. V tomto utkání to bylo přesně naopak. Působili jsme utahaným dojmem, měli pomalejší start na míč a prohrávali většinu osobních soubojů. Soupeř využíval nadmíru rychlé a individuálně dovedné křídelní hráče k překonávání naší obrany. I přes vedení 1:0 se domácím zaslouženě podařilo otočit vývoj utkání ve svůj prospěch. Ve středu zálohy jsme naráželi na jejich štítového záložníka, který posbíral většinu míčů a nepustil naše záložníky k jejich kombinační hře (i proto, že hráli neustále u sebe, málo roztahovali hru a neuvolňovali se od svých strážců). Sokolovu gratulujeme k vítězství. Svým výkonem ukázal, že by měl hrát na špici tabulky."

FK Baník Sokolov - FK Dukla Praha U14 1:3 (1:0)

Branky: 1. Rattay, 55. Hamborský, 58. Drozd (PK).
Dukla Praha: Nosek J. – Vácha J. (40. Houha K.), Novák T., Doležal J., Júza N. (35. Bohdan J.) – Tvrdík V. (35. Švihálek D.), Babka F. (35. Hamborský D.), Studnička Š. – Kadlec M. (35. Drozd M.), Rattay M., Ferreira V. (40. Švarc J.).

Trenéři Fišar a Slávik hodnotí utkání se Sokolovem: "Kluci zvládli v tomto utkání hrát aktivní "pressing" se zisky u soupeřovy brány, s vytvořením mnoha pěkných akcí, které vedly k zakončení. Kluci se dokázali prosadit kombinační hrou s technickými prvky u jednotlivců, zápas ovládli a zaslouženě vyhráli. Nesmím ale zapomenout poděkovat soupeři, který svou otevřenou hrou přispěl k pohlednému fotbalu."

FK Dukla Praha - FK Litvínov 12:3 (5:2)

Branky+asistence: Novák 4+1, Dostál 3+1, Dolák 1+3, Kozel 0+3, Žůrek 1+2, Janků 1+2, Stanislav 1+2, Peake 0+1, vlastní 1.

Hodnocení trenérů Tomáše Kondera a Patrika Zeidlera: "Už od začátku utkání se naši hráči snažili hrát kombinačně „naši hru“, ale chyběla větší aktivita a nasazení. Postupem času jsme začali dominovat na hřišti, ale bohužel jen po vápno soupeře. Zatlačili jsme soupeře, který bránil v hlubokém bloku s 5-6 bránícími hráči a vyrážel do protiútoků, ze kterých jsme inkasovali tři branky. V první půli chyběla kvalita v zakončení a hlavně konstruktivní řešení situací proti bránícímu bloku hráčů soupeře. Ve druhém poločase jsme soupeře na obou hřištích jasně přehrávali a k tomu jsme začali proměňovat šance. Za druhý poločas pochvala pro všechny.“

FK Dukla Praha - FK Litvínov 25:7 (7:3, 4:0/ 8:2, 6:2)

Branky: 6x Kočí,5x Novotný, 3x Ježek, 2x, Mlejnek, 2x Novotný A., 2x Helgert, 2x Kozojed, Novák, Kleček, Ciolek.
Dukla Praha: I.: Štefan – Tichý, Mejdr – Novotný A., Novotný J., Ciolek, Ježek – Helgert -- Peřina, Kozojed. II.: Kleček – Houška, Wojnar – Hypius, Mlejnek, Novák, Pospíšil – Kočí – Šátek.

Hodnocení Žipaj hodnotí utkání s Litvínovem: "Celkem slušné utkání z naší strany, kde nás potěšil především počet vstřelených branek a snaha většiny kluků pracovat na věcech, o kterých si povídáme v tomto období. Postupně začneme nabírat i další věci a proto doufáme, že se co nejdříve přidají i další kluci. Škoda hluchých pasáží v naší hře, kde nám scházela větší odvaha v situacích, kde jsme se mohli posunout směrem dopředu i jít přímočaře k brance soupeře (situace 1 na 1 po stranách hřiště). Všem přítomným rodičům a kamarádům děkujeme za fandění a podporu."