clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 14.08.2013

V sobotu míříme na Vysočinu!

V sobotu od 17 hod. se utkají dvě mužstva, která mají stejný rok založení, FC Vysočina Jihlava a FK Dukla Praha. Po dvou prohrách nás čeká velice těžké a důležité utkání, navíc na venkovní půdě. Další zajímavostí tohoto duelu je i to, že proti nám nastoupí náš bývalý hráč Vojtěch Přeučil.

Jihlava má po čtyřech odehraných kolech na svém kontě tři body za jedno vítězství a tři prohry. V první kole se Vysočina utkala doma se Spartou (1:4), následně zajížděla na Slovácko, kde prohrála 1:2, ve třetím kole zaznamenal tým Františka Komňackého první výhru a to 4:0 nad Znojmem a v posledním kole prohrála Jihlava 0:1 v Liberci, kdy hrála od 41.minuty v deseti po vyloučení Kopice. 

„Uhrát v Liberci dobrý výsledek v jedenácti je náročné, natož v deseti. Soupeři jsme to svou naivitou a chybami velmi ulehčili, což je škoda, protože Liberec nebyl ve své kůži. Po té červené kartě jsme si o poločase řekli, že to zkusíme uhrát, snažili jsme se i v 10 o brejkové situace. Jednu jsme si i vytvořili, ale to samozřejmě k úspěchu stačit nemohlo. Liberec tedy zaslouženě zvítězil,“ uvedl trenér František Komňacký pro web gambrinusliga.cz.

Pohyb během letní přestávky byl v kádru našeho soupeře následující. Do Jihlavy přišli Jan Mikula na hostování ze Slavie, Marek Jungr, který působil na Vysočině již v loňské sezoně, z Teplic, Matúš Marcin z Prešova, nám dobře známý Vojtěch Přeučil, Adam Jánoš na hostování ze Sparty a Haris Harba z Hradce. Z klubu naopak odešli Tomáš Rada, Peter Čvirik, Tomáš Sedláček, Václav Vaněček či Václav Vašíček. 

Luboš Kozel uvedl na adresu našeho sobotního soupeře: "Utkání s Jihlavou bude těžké, protože až na některé výjimky, například se Spartou, doma neprohrála ani se silnými soupeři. Mají tři body, jsou domácí a budou chtít zápas zvládnout. My jsme v podobné situaci, ztratili jsme zbytečně body doma, což by se stávat nemělo, takže se budeme snažit nabrané manko vyrovnat."

Utkání začíná v sobotu v 17 hod na jihlavském stadionu. Neváhejte a přijeďte podpořit naší Duklu!

Poslední vzájemné utkání:
FC Vysočina Jihlava - FK Dukla Praha 1:1 (1:0)

Branky: 31. Karlík - 87. Borek. Rozhodčí: Bilek - Moláček, Blažej. ŽK: Karlík, Koloušek - Božič. ČK: 85. Karlík (JIH). Diváci: 2689.
Vysočina Jihlava: Blažek – T. Marek, Tlustý, Šourek, Josl – Masopust (61. Kliment), Karlík, Jungr, T. Rada, Vaculík (79. Koloušek) – Šimonek.
Dukla Praha: Rada – Romera (82. J. Marek ), Božič, Vorel, Vrzal – Borek, Gedeon, Malý – Hašek (46. Berger), Pospěch, Přeučil (65. Albiach).

Poslední utkání soupeře:
FC Slovan Liberec - FC Vysočina Jihlava 1:0 (0:0)

Branky: 60. Rybalka. Rozhodčí: Franěk - Hrabovský, Hock. ŽK: 38. Sackey, 83. Rybalka - 17. Masopust. ČK: 41. Kopic. Diváci: 4872
Slovan Liberec: Kovář – Kušnír, Kováč, Karišik (62. Delarge), Frýdek (46. Frýdek) – Sackey, Rybalka – Šural, Pavelka, Kalitvincev (90. Szabó) – Rabušic
Vysočina Jihlava: Blažek – Marek, Šourek, Kopic, Tlustý – Masopust, Karlík, Jungr, Jánoš (79. Přeučil), Vaculík – Šimonek (71. Harba)