clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 01.08.2013

První venkovní zápas je před námi

Po dvou kolech, které jsme odehráli v domácím prostředí, nás čeká první venkovní utkání. V neděli od 17 hod. nastoupíme proti Teplicím!


FK Teplice chtějí, co nejrychleji odčinit loňskou nepovedenou sezonu, kdy do posledních kol bojovaly o udržení v Gambrinus lize. Nakonec z toho bylo 12. místo, 32 bodů a skóre 36:47. Letošní sezonu odstartovali "žlutomodří" vcelku úspěšně. V prvním kole porazili Slovácko 3:2, kdy se trefil dvakrát Litsingi a jednou Jindráček. Náš nedělní soupeř má za sebou, tak jako Dukla, utkání proti Znojmu. V Brně, kde hraje nováček své "domácí" zápasy, skončilo utkání remízou 0:0.

V kádru Zdeňka Ščasného bylo po loňské sezoně hodně živo. Odešel Martin Slavík, do Sparty se z hostování vrátili Jakub Podaný s Andrejem Keričem, Antonín Rosa přestoupil do Mladé Boleslavi a Ján Chovanec odešel do Trnavy. Naopak do Teplic přišel odchovanec Sparty Jan Krob (z Prešova), Ivo Táborský, Nivaldo z Coimbry a Eugene Salami z maďarského Debrecínu. 

Do hry už postupně zasahuje jedna z největších hvězd klubu, Aidin Mahmutovič, kterého trápilo zranění. "Ještě nejsem úplně fit, ale jsem rád, že jsem mohl hrát aspoň část zápasu (proti Znojmu). Uvidíme, kolik toho zvládnu v neděli," uvedl pro teplický klubový web tento rychlonohý útočník. 

Trenér Luboš Kozel uvedl směrem k našemu nedělnímu soupeři následující: "Nečeká nás nic lehkého, za prvé nebudou příznivé klimatické podmínky a za druhé proti nám bude hrát kvalitní soupeř, který přes léto posílil a jeho ofenzivní síla se hodně zvýšila a má čtyři body po dvou kolech, stejně jako my. Bude potřeba se na něj pořádně připravit."

Tak neváhejte a přijeďte naše mužstvo podpořit na teplická Stínadla.

Poslední utkání soupeře:
1.SC Znojmo – FK Teplice 0:0 (0:0) 
Rozhodčí: Franěk ─ Wilczek, Vlasjuk. ŽK: 25. Buchta, 64. Nepožitek ─ 31. Jablonský, 68. Krob. Diváci: 2 063

1.SC Znojmo: Hrubý ─ Helísek, Jonov, Hnaníček, Mudra ─ Lacko, Hrošovský (57. Zeba), Nepožitek, Buchta, Okleštěk (67. Vašíček) ─ Heinz (82. Tomeček).
FK Teplice: Grigar ─ Matula, Kaufman (23. Jablonský), Lüftner, Krob ─ Litsingi, Ljevakovič, Vachoušek, Nivaldo ─ Salami (69. Mahmutovič), Jindráček (60. Táborský).

Poslední vzájemné utkání:
FK Teplice - FK Dukla Praha 1:1 (0:1)
Branky: 47.Jarolím - 36.Kalouda ŽK: 34.Grigar, 53.Čajič, 64.Vondrášek, 90.Mahmutovič. - 63.Přeučil, 90.Borek. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Marek. Diváci: 1542.

FK Teplice: Grigar - Vondrášek, Kaufman, Jablonský, Podaný - Litsingi (89.Kerič), Čajič, Jarolím, Chovanec (67.Vůch) - Jindráček (86.Vachoušek), Mahmutovič.
FK Dukla Praha: Rada - Romera, Štetina, Vorel, Vrzal - Božič (70.Podrazký), Kalouda, Borek - Berger (90.Malý), Pospěch, Albiach (60.Přeučil).