clanek-1
  • A-tým

  • 12.07.2013

Farma Dukly FK Kunice zahájila přípravu

Přípravy v tomto týdnu startují jedna za druhou a ve výčtu týmů, které po letní přestávce vyběhly opět na trávník, nechybí ani FK Kunice, farma naší Dukly. Největší změnou do nového ročníku je ta na postu hlavního trenéra, kterým se stal bývalý trenér juniorky Dukly , Jaroslav Peřina.

Jak vnímáš tento posun ve své trenérské kariéře?
Společně s vedením Dukly jsme se na něm takto domluvili a já ho vnímám veskrze pozitivně. Vidím to jako krok směrem k dospělejšímu fotbalu, kde i já se jako trenér budu muset začít chovat méně výchovně. Samozřejmě s určitým ohledem ke kvalitě hry a její výsledkové části. 

Ale zas tak do neznáma nejdeš, v dnešní době je téměř polovina kádru Kunic složená z hráčů Dukly, především juniorky.
To určitě nejdu. Řekl bych, že se to dá vyhodnotit jako pokračující proces těch hráčů, kteří byli základním kamenem loňské a předloňské juniorky. Samozřejmě se chceme podílet na jejich dalším rozvoji a dneska k nám přišlo kmenově nějakých osm hráčů z juniorky Dukly. Myslím, že to je i logický krok k tomu, aby se hráči adaptovali na dospělý fotbal a dostali se pak do našeho áčka, jako se to podařilo Tenklovi a Radošovi, kteří jsou v jeho širším kádru.

A jak na tom tým je po letní pauze?
Máme za sebou čtyři dny tréninku. Žádný problém z hlediska kondice tu nevidím. Hráči samozřejmě trošku jinak trénuju, než můj předchůdce, takže to pro ně může být trošku změna, ale v podstatě to zatím funguje. Trénujeme v kádru dvaceti hráčů plus dva brankáři. Zatím není nikdo zraněný. Po středečním utkání v Pardubicích absolvujeme další utkání v sobotu proti Kolínu a po těchto dvou utkáních si zhodnotíme, jaký ten stav je a jak se v něm hráči chovají. Teď když se vrátilo áčko, ještě uvidíme, jakým způsobem zachová kádr Luboš Kozel a v návaznosti na něm budeme budovat i my. 

Na závěr se nemůžu zeptat jinak než, jaké jsou cíle do nové sezóny?
Určitě se snažit pohybovat se na špičce třetí ligy, i když nynější kádr bude poměrně mladší, než byl doposud. Určitým způsobem se budeme snažit vychovávat a zapracovávat mladé hráče do týmu. Je tu s námi Svoboda, jsou tu hráči ročníku 93, u kterých bude proces dlouhodobější. Ale to nebrání tomu, abychom se pohybovali v horních patrech soutěže a zároveň předváděli takový fotbal, který se bude líbit nejen hráčům a trenérům, ale hlavně divákům.

Program letní přípravy Kunice

  • 10. července: FK Pardubice – FK Kunice 5:1
  • 13. července: FK Kolín – FK Kunice 10:15 hod.
  • 20. července: Pohár České pošty – FK Slavoj Vyšehrad – FK Kunice
  • 24. července: FK Motorlet Praha – FK Kunice
  • 27. července:  FK Admira Praha – FK Kunice
  • 3. srpna: Kutná Hora – FK Kunice 10:15 hod.