clanek-1
  • Rozhovory

  • 04.07.2013

Luboš Kozel před soustředěním v Rakousku

Vítězství nad Hradcem Králové, rychle domů, zabalit a dnes vzhůru na týdenní soustředění v rakouském Hinterstoderu. Tak vypadal včerejší a dnešní den pro většinu hráčů áčka. Jaká je spokojenost s dosavadní přípravou a přestupy v rámci ní, jsme se zeptali trenéra Luboše Kozla.

Trenére, jak proběhla příprava do dnešního odjezdu na soustředění?
Příprava proběhla dle plánu, dnes jsme ukončili pomyslnou první část, kdy jsme hodně trénovali a odehráli tři utkání, vesměs s příznivým výsledkem pro nás, což je vždy povzbudivé. Zhruba srovnatelný prostor dostali všichni hráči, kteří v kádru byli.  S mladším kádrem je k vidění mnohem více dravosti na hřišti, ale zároveň víc chyb, více hektiky, což může být i na škodu, ale někteří dokázali, že by se mohli v mužstvu udržet. Dnes odjíždíme na herní soustředění, kde se budeme věnovat především herní stránce a hledat základní sestavu pro první kolo.  

Ve včerejším utkání chyběla dvě jména, Luboš Kalouda a Néstor Albiach, mají nějaké zdravotní potíže?
Bohužel nás zdravotní stav u těchto hráčů trápí. Včera do utkání naskočil Petr Malý, který měl týdenní výpadek, za to jsem rád. Týdenní výpadek má i Néstor, u kterého doufám, že bude v pořádku do prvního utkání v Rakousku. A bohužel úplně nejhůř je na tom Luboš Kalouda, u kterého se ukázalo, že má naštípnuté dvě části obratle a musí mít čtrnáctidenní klid.

V novinách se nově spekuluje o případném odchodu dvou hráčů, jak to sledujete?
Je to pro nás na jednu stranu vyznamenání, že je o hráče zájem a mohou se pro klub zhodnotit, ale nám by to po sportovní stránce přineslo určité komplikace, protože bychom museli hledat nějakou náhradu. Ale vycházím z toho, že jak Tomáš Borek, tak Zbyněk Pospěch, jsou tady a nikam zatím neodchází.

Jak moc veliká ztráta by to pro tým byla?
Vždy je to ztráta, když se jedná o hráče, který je v mužstvu adaptovaný a navíc se prosazuje střelecky. Pro nás by to znamenalo, že budeme muset přivést jiné hráče, kteří budou schopní naskočit plnohodnotně za ně. 

Vloni to bylo s odchody docela pestré, i přesto jste skončili šestí, podaří se to i v nové sezoně?
To je těžké říct takhle dopředu, vloni přišli také noví hráči. Každému z nich trvala adaptace jinou dobu, ale stali se nosnými částmi týmu. Takže by byla otázka, jestli by byl letošní tip správný a podařilo se to i v tomto ročníku. 

A jak je to s Petrem Trappem?
Zatím s námi trénuje a já věřím, že jednání dopadne a stane se naším hráčem. My potřebujeme doplnit post stopera, protože odešel Lukáš Štetina. Máme na tenhle post Honzu Vorla, Tomiho Božiče a mladého Michala Jeřábka a myslím si, že je do nové sezony potřeba mít aspoň tři plnohodnotné stopery.

Jaké máte tedy cíle?
Teď nad tím nepřemýšlíme, kádr se momentálně snaží buď udržet, nebo složit a na základě toho jak se to podaří, si můžeme vytyčovat nějaké cíle.