clanek-1
  • Rozhovory

  • 13.05.2013

Jan Svatonský: Do tří týdnů bych chtěl být zpět!

Ofenzivní hráč Dukly už asi do letošního ročníku nezasáhne a přijde tak mj. o utkání proti Baníku Ostrava, kde působil. Pozitivní zprávou ale je, že se Jan Svatonský postupně vrací do tréninkového procesu a během několika týdnů jej znovu uvidíme v dresu Dukly. Tak držíme palce!

Honzo, co Tvé zranění? Kdy Tě znovu uvidíme v dresu Dukly?
Dnes mám kontrolu u doktora a ten mě snad už uschopní k tomu, že bych mohl začít běhat.  Takže podle mých představ bych mohl být do tří týdnů v tréninkovém procesu. Předpoklad je to, že nejdříve začnu běhat a pak se uvidí, za jak dlouho to půjde. 

Jak probíhala dosavadní rekonvalescence? Nejprve jsme Tě viděli o berlích, to už je teď minulost, ne?
Prvních 7 týdnů jsem měl berle. Jakmile jsem odhodil berle, tak jsem postupně začal chodit do bazénu, do posilovny a taky jezdit na kole. Všechno jsem mohl dělat tak, abych tu nohu nějak extra nezatěžoval. 

Teď už jsi pravidelně přítomen v kabině “A” týmu. Jak probíhá Tvůj “klasický” den? Předpokládáme, že hodně času trávíš s Tondou Čepkem.
Je to tak, teď se hlavně potkávám s Tondou. Ale vlastně v kabině jsem byl celou dobu, až tedy na první tři týdny, kdy mě ještě hodně omezovala sádra. Takže normálně „žiju“ s mužstvem.  A s Tondou probíhá tréninkový proces tak nějak individuálně. Řešíme to i podle toho, co mi dovolí postižená noha.  Někdy se prostě ozve a je třeba změnit plán. Vždycky ráno si tedy řekneme, co nás čeká, vyfasuji sport tester a Tonda si mě podle toho hlídá. Takže když dám příklad, tak ráno trávím v posilovně a odpoledne jdu třeba na kolo. Zkrátka, aby to nebyl stereotyp.   

Příští středu hrajeme proti Baníku Ostrava, kterého jsi odchovancem. To Tě asi bude hodně mrzet, že nenastoupíš, co?
Jednoznačně mě to mrzí. Ty první myšlenky, když se mi to stalo, tak jsem datum 22. května viděl reálně a že bych mohl do utkání v Ostravě zasáhnout.  Ale teď už vím, že reálné to není. Takže mi nezbývá nic jiného než klukům fandit a když mi to můj tréninkový program dovolí, tak bych chtěl být přítomen alespoň na Bazalech. Samozřejmě budu věřit ve tři body!

V Dukle už jsi vlastně pamětníkem, hraješ zde od roku 2007. Můžeš připomenout fanouškům, jak ses dostal na Julisku?
Nejdříve jsem byl hráčem Jakubčovic, kde jsem hrál i nižší soutěže, postupně jsme se dostali až do druhé ligy. Pak si mě na chvíli vytáhl Baník, kde jsem působil půl roku. V Baníku jsem dostal tak nějak „přičichnout“ k lize. Pak jsem se vrátil do Jakubčovic, kde už byl trenérem pan Bittengel  a ten si mě potom vzal do Dukly.  Takže od té doby jsem na Julisce.  A vlastně zde budu končit pátou sezonu.

Honzo a na závěr, přejeme vše nejlepší k Tvým nedělním narozeninám. Jak jsi je oslavil?
No, narozeniny jsem oslavil tréninkem. Konkrétně na kole.  Takže jsem to zatím nějak neslavil, na to přijde čas asi až po sezoně. Teď je důležité, abych trénoval a byl, co nejdříve zpět!