clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 05.11.2010

Přezimuje Dukla na prvním místě v tabulce? Rozhodne se proti Sokolovu, který má skvělou formu

P R A H A - Rozlučka s fotbalovým rokem 2010 čeká Duklu v neděli, kdy v posledním podzimním kole přivítá Sokolov. Pokud svěřenci trenéra Luboše Kozla zvítězí, přezimují na prvním místě v tabulce.

Baník byl už před startem sezony považován za jeden z nejsilnějších týmů. Přesto se mu vstup do soutěže nevydařil a v prvních pěti kolech získal jen čtyři body. V polovině září byl proto odvolán trenér Stanislav Purkert, kterého u mužstva vystřídal Radoslav Látal, bývalý reprezentant.

Od té doby prohrál Sokolov pouze jediný zápas a dostal se do fantastické formy. Teď je teď na čtvrtém místě, pět bodů za Duklou. Baník se navíc stal prvním přemožitelem Vlašimi, na jejímž hřišti zvítězil 1:0. V minulém kole si svěřenci trenéra Látala poradili s Kladnem, které porazili 4:2. „Myslím si, že jsme předvedli během soutěže i lepší výkony. Tentokrát bych řekl, že to bylo vybojované. Nicméně kluci odevzdali maximum. Udělali to, co jsem po nich chtěl a pro náš klub vybojovali velice cenné tři body,“ řekl sokolovský kouč.

Ještě lépe si zeleno-černé mužstvo vede v Ondrášovka Cupu. Ve 3. kole vyřadilo po penaltách pražskou Spartu, v prvním osmifinálovém zápase rozstřílelo Mladou Boleslav 3:0 a je velmi blízko postupu.

K úspěchům pomáhá Sokolovu především skvělá ofenziva. Vždyť nastřílel třicet gólů, nejvíc z celé soutěže. Největší podíl na takovém počtu má záložník Miroslav Podrazký, který má na kontě devět zásahů, o dva méně než Dani Chigou. Tentokrát ale nenastoupí. „Míra je mimo hru pro čtyři žluté karty a k tomu máme ještě tři marody. Ti se ovšem pomalu dávají dohromady a možná budou do neděle připraveni nastoupit,“ řekl Radoslav Látal pro klubový web.

„Mají velice zkušené mužstvo, o kterém se už před sezonou vědělo, že bude patřit do špičky tabulky. V té jedenáctce není nezkušený hráč, z toho pohledu mají jeden z nejkvalitnějších týmů. A když vezmeme mužstvo, tak je tam dost hráčů, kteří mají ligovou minulost. Sice se jim moc nepovedl začátek soutěže, nedařilo se jim v defenzivě, pak došlo k výměně trenéra. S příchodem Radka Látala na tom zapracovali a časem se jejich kvalita projevila. Je to ambiciózní, dobře zabezpečený klub,“ řekl o Sokolovu Luboš Kozel, trenér Dukly.

V minulé sezoně se Dukle proti Sokolovu nedařilo, doma s ním prohrála 0:3, na jeho hřišti podlehla 0:1. Zlepší si v neděli bilanci a přezimuje na prvním místě? Přijďte se sami přesvědčit. Poslední podzimní utkání začíná na stadionu Juliska ve 14 hodin.

Co soudí o Dukle trenér Sokolova Radoslav Látal si můžete přečíst zde.

Přímý přenos utkání můžete sledovat zde.


Poslední utkání našeho soupeře

FK Baník Sokolov – SK Kladno 4:2 (2:1)
Branky: 5. vlastní Holub, 45. Duchnič, 50. Vaněček, 67. Mlika - 27. Vukovič, 83. Kabele. Rozhodčí: Ardeleánu - Zlámal, Pilný. ŽK: Podrazký - Zachariáš, Kučera. Diváků: 1380.

Sokolov: Bertelman - Kaplan, Kura, Studík, Hanzlík - Dittrich (74. Blažek), Javorský, Podrazký (66. Mlika), Čada, Vaněček - Duchnič (82. Šilhan). Trenér: Látal.
Kladno: Tesař - Samek, Coufal, Hyský, Kučera - Bartoš, Holub, Wojnar, Kabele - Vukovič, Zachariáš (62. Zoubek). Trenér: Beránek.

Poslední vzájemné střetnutí

FK Baník Sokolov - FK Dukla Praha 1:0 (0:0)
Branka: 79. Studík. ŽK: 73. Kura, 75. Mlika - 76. Malý. Rozhodčí: Drábek - Košec, Teuber. Diváků: 1 580.

Sokolov: Zacharda - Kaplan, Kura, Studík, Hanzlík - Podrazký (71. Habai), Čada (K), Javorský, Vaněček (87. Janáček) - Mlika, Radzinevičius (63. Duchnič).

FK Dukla: Svoboda - Šmíd, Pospíšil, Vorel, Mičic - Šiml (87. Kučera), Gedeon (K), Malý - Svatonský (78. Berger), Kulvajt (62. Hanousek) – Chigou.