clanek-1
  • Články žáci

  • 04.05.2013

FKD U12 na turnaji v Mikulově

První dva májové dny využil tým mladších žáků do dvanácti let k zúčastnění se skvěle obsazeného turnaje v Mikulově. A jak se jim tam vedlo?

Prvomájový svátek jsme využili pozvání Mikulova na výborně obsazený a zorganizovaný dvoudenní turnaj v krásném areálu FC Pálava Mikulov. Turnaje se účastnilo celkem 20 mužstev z Čech, Moravy a Slovenska. Hrálo se ve dvou skupinách po 10 mužstvech s hrací dobou 1x15 minut, takže se jednalo o zápasovou smršť. Krátká hrací doba a určitá "liknavost" rozhodčích, kteří přerušovali hru při sebemenším kontaktu hráčů, což bránilo klukům dostat se do určitého tempa, vyhovovalo spíše mužstvům až ne tak fotbalovým. 

Po vcelku bezproblémové cestě s kamarády z Ďolíčku jsme zahájili turnaj proti pozdějšímu vítězi - pražské Slavii. V remízovém utkání jsme neproměnili vyložené šance, což jakoby předznamenalo naše působení v první den turnaje. V zápasech jsme nebyli horším mužstvem v poli, ale před oběma brankami jsme si nepočínali moc důrazně a sebevědomě a na rozdíl od soupeřů nedokázali naše šance proměňovat. Druhý den se zlepšil náš herní projev, kvalita zakončení a přístup kluků, což také vedlo k bodovému přírůstku. Zajímavostí je, že z celkových 18 zápasů jsme celkem 10 remizovali, tedy dle pravidla následovali pokutové kopy, které jsme naprosto suverénně v prvních sedmi případech neproměňovali… Zbylých 8 zápasů bylo pouze otázkou toho, kdo vstřelí první branku. Na turnaji se prezentovalo svou hrou také 7 slovenských mužstev, z nichž pouze jediný FC Spartak Trnava měl zájem hrát fotbal. Dvoudenní zájezd jsme vyplnili také kulturní akcí, kdy jsme v rámci prohlídky Mikulova doslova vystoupali do přírodní rezervace Svatý kopeček, odkud byl krásný výhled na toto vinařské městečko. Všem zúčastněným hráčům děkujeme za reprezentaci klubu.

Účastníci turnaje: Sparta Praha, Bohemians 1905, Zbrojovka Brno, MFK Košice, Považská Bystrica, Meteor Tábor, Horná Nitra, Slovácko, Hodonín, Spartak Trnava, Slavia Praha, Dukla Praha, Sparta Brno, Slovan Bratislava, Banská Bystrica, Hradec Králové, Velké Meziříčí+FŠ Třebíč, Opava, Pálava Mikulov, Dunajská Streda.

Trenéři: Patrik Zeidler, Tomáš Konder a Richard Allen Nishie.