clanek-1
  • Články žáci

  • 15.05.2013

Fotoreportáž: Tréninky na Dukle nejsou pouze fotbal

Kdo by si myslel, že tréninky na Dukle jsou pouze fotbal, mýlil by se. Kluci z nejstarších žáků tráví každé úterý na partnerské ZŠ a MŠ Antonína Čermáka (dříve Interbrigáda, pozn. red.), kde se učí základy juda, aerobiku a Capoeiry, do těchto aktivi se zapojili i kluci z mladších žáků i přípravek, aby naladili na to, co je čeká až budou o něco starší.


Začátek hodiny: "Tak jakoupak dáme dnes sestavičku," ptají se chlapci naší věčně usměvavé trenérky aerobiku Štěpánky Strachotové.


"Tož přece tu co vám tak minule hezky šla a pak přidáme další kroky," řekla Štěpánka. Trenéry to také rozproudilo a Standa Procházka (trenér U14, pozn. red.) nechtěl skončit a žádal svým úsměvem o další pokračování náročnějších krokových variací! :) Chlapci nechápali. Standa však ví, co je třeba na taneční párty, a tak pro chlapce vybojoval pokračování.


Capoeira v rytmu brazilských bubnů nás povznáší do úžasných výšek a je třeba být připraven na vše co let neznámým prostorem přináší.


A daří se nám, pan Carlos Vasconcelos vypadá spokojeně a svým úžasným klidem pokojného bojovníka nám předává důležité rady, aby nás to tělo v letu i při návratu na zem dobře poslouchalo. Někdy je to velká sranda, když to zkrátka netrefíme na žíněnku, ale jsme "špičkový :)" a jede se dál.
Carlos nám po pár hodinách nabídl, že můžeme přijít na festival brazilských tanců, což je výzva jako hrom.


"Prvky juda zvyšují naši odolnost a stabilitu v soubojích," říká nám trpělivě a vytrvale náš trenér juda Alexander Tkachenko, a že ví, o čem mluví není třeba zdůrazňovat. 


Často říká: "Chraň sebe tím, že se umíš k věci postavit a tím zůstaneš zdravý." Kopy, údery na boxovací pytel, to je pěkná "zabíračka".

Prohlédnout fotogalerii