clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 19.04.2013

V neděli změříme síly s "Votroky"

Hradec Králové, tak zní jméno našeho dalšího soupeře, se kterým se utkáme v rámci 24. kola Gambrinus ligy. Duel na východě Čech má na programu výkop v 17 hod.

Hradec Králové je po 23 odehraných kolech na 15. a tedy sestupové příčce. Bojuje tak o holé přežití v Gambrinus lize. Tým, který hraje své domácí utkání na Všesportovním stadionu, má bilanci 4 výher, 9 remíz a 10 proher. V jarní části je bilance východočechů následující: 2 remízy (Vysočina Jihlava 0:0 a Mladá Boleslav 2:2), 4 prohry (Sigma Olomouc 0:2, Baník Ostrava 0:3, Sparta Praha 1:2 a Slovan Liberec 0:1) a 1 výhra (v Brně 3:1). Hradec má skóre 23:31.

V zimní přestávce nebyl pohyb v kádru Hradce příliš velký. Z klubu odešli Tomáš Rezek (Pardubice) a Aleksej Jedunov (hledá si angažmá). Kádr našeho soupeře naopak posílili Vojtěch Hadaščok (hostování z Liberce), Dominik Simerský (hostování z Jablonce), Tomáš Hájek (hostování ze Zlína). Nejzvučnějším jménem, které do Hradce přišlo, byl ale Marek Kulič. Místní patriot přišel na přestup z Mladé Boleslavi. 

Trenér Plíšek se tak může opřít o zkušenou osu mužstva, kterou tvoří  Milan Fukal, Radek Hochmaister, Vojtěch Štěpán a Marek Kulič. V brance soupeře navíc stabilně chytá brankář reprezentační "21" Tomáš Koubek. Nejlepším střelcem hradeckého mužstva je Dušan Uškovič se šesti brankami. Jak tedy dopadne zápas na východočeském území?

Luboš Kozel: "Čekám těžké utkání, protože Hradci jde de facto o všechno. Je to jejich domácí utkání, které se budou snažit vyhrát. Vlastně ztratili poslední domácí utkání s Boleslaví, kdy vyhrávali 2:0 a v posledních minutách ty dva body neudrželi a skončilo to remízou. Myslím si, že Hradec bude hrát ze zajištěné obrany, takže nebude jednoduché se jim tam dostávat. Mají silné hráče na rychlý protiútok, čehož se budou snažit využívat. Nebezpečné budou i standardní situace, kde mají hráče na zakončení ze střední vzdálenosti přes zeď. Stejně tak mají dostatek vysokých hráčů a hráčů z dobrou kopací technikou, kteří je umí zahrávat, takže z tohoto pohledu si budeme muset dávat pozor i na standardky včetně dlouhého autu."

Poslední utkání soupeře:
FC Slovan Liberec - FC Hradec Králové 1:0 (0:0)

Branky: 51. Rybalka. ŽK: 57. Kušnír - 67. Uškovič, 76. Hadaščok. Rozhodčí: J. Kalenda – D. Pospíšil, R. Hájek. Diváci: 5116.

FC Slovan Liberec: Kovář – Kušnír, Kelič, Kováč "K", Frýdek – Coufal (65. Rabušic), Rybalka, Janů – Štajner (87. Karišik) – Delarge (77. Ndiaye), Šural.
FC Hradec Králové: Koubek – Plašil, Hájek, Hochmeister, Poděbradský – Harba, Šisler, Strnad (60. Uškovič), Štěpán – Hadaščok (79. Schwarz), Kulič "K" (75. Voltr).

Poslední vzájemné utkání:
FK Dukla Praha - FC Hradec Králové 1:0 (1:0)

Branky:22. Zbyněk Pospěch ŽK:58. Tomáš Berger - 41. Michal Pávek Rozhodčí:P. Ardeleánu - T. Mokrusch, J. Hrabovský Diváci:1293

FK Dukla Praha: Rada – Romera (88. Božič), Štetina, Vorel, Vrzal – Borek, Gedeon, Podrazký – Berger, Pospěch (78. Marek), Pázler (71. Svatonský). Trenér: Kozel.
FC Hradec Králové: Koubek – Holeš, Jánošík, Fukal, Poděbradský – Štěpán, Pávek (82. Zec), Harba, Zelený (61. Halilovič) – Dvořák, Voltr (46. Rezek). Trenér: Plíšek.