clanek-1
  • Rozhovory

  • 17.10.2010

Filip Rada: Tušil jsem, kam tu penaltu kopne

P R A H A - Trenéři obou týmů označili jeho penaltový zákrok za klíčový moment zápasu. Brankář Filip Rada chytil v Kladně pokutový kop a výrazně pomohl Dukle k výhře 2:0. Připsal si tak už osmé (!) čisté konto v sezoně.

Filipe, oba trenéři po zápase v Kladně řekli, že tvůj penaltový zákrok hodně ovlivnil utkání. Souhlasíš?
Asi s tím musím souhlasit. Bylo to za stavu 1:0 a kdyby Kladno proměnilo penaltu, tak by se zápas vyvíjel úplně jinak. Zaplaťpánbůh že to takhle dopadlo, přidali jsme druhý gól a zvítězili jsme.

Tušil jsi, kam to Kučera kopne, nebo jsi prostě jen tipnul stranu?
Tušil jsem. Před každým zápasem máme u videa rozbor soupeřových zápasů, takže jsem viděl, jak to Kučera kopl v Hlučíně – po mé pravé ruce. Tak jsem tam šel také a on to kopl na stejnou stranu.

Zkoušíš penalty v tréninku?
Zkoušeli jsme je před pohárovým zápasem s Jabloncem, kde hrozilo, že na penalty může dojít. Jinak si před zápasem třeba kopnou penaltu jeden dva hráči.

A jak ti penalty jinak jdou?
Když nepočítám Jablonec, tak je to už delší doba, kdy jsem v zápase chytil penaltu. Za nějakého penaltového experta se nepovažuji. Je to spíš o štěstí a o tom, jak to hráč kopne.

V této sezoně máš už osm čistých kont, suverénně nejvíc z celé soutěže. To je paráda, ne?
Každého gólmana samozřejmě čistá konta těší a chce mít vychytané nuly. Když udržíte čisté konto, tak nemůžete prohrát. Jsem rád, ale není to jen moje zásluha, má na tom podíl celý mančaft a hlavně obrana. Hrajeme dobře dozadu, nedostáváme góly, to mě těší.

Sezimovo Ústí, páteční soupeř, nastřílelo v posledních dvou venkovních zápasech šest gólů. V ofenzivě se mu tedy daří.
My víme, že Sezimák není žádný snadný soupeř. Určitě to bude těžký zápas. Zatím jsme doma dostali jen jeden gól, to musím zaklepat. Teď se to budeme snažit udržet, chceme vyhrát. Snad to dobře dopadne.