clanek-1
  • Klub

  • 04.04.2013

FKD rozjíždí nový projekt pod názvem “Společnou cestou”

Smyslem celého projektu je co nejvíce zapojit rodiče dětí do celkového dění klubu a výchovy jejich malých, ale i větších ratolestí. Přeci jen hlavní filosofií klubu je výchova mladého hráče v profesionálního fotbalistu s důrazem na budování jeho osobnosti.

První oficiální schůzka zástupců rodičů s šéftrenéry jednotlivých kategorií, manažerem mládeže Petrem Studenkou a předsedou představenstva Michalem Prokešem proběhla v minulém týdnu. Navázala tak na zde postupně vznikající spolupráci, ať už jde o Příběhy z tribuny paní Maléřové nebo samotnou pomoc rodičů při trénincích a zápasech jednotlivých mládežnických týmů.


Nejvíce se zde řešila problematika fandění. Mnozí návštěvníci jsou s pravidly fandění, které FKD prosazuje, seznámeni ze Zimních turnajů na JM. Ale proč vlastně? Jardovi Hynkovi, trenérovi nejstaršího dorostu chybí na ochozech zejména pospolitost a hromadné fandění rodičů, jako příkladu uvádí zkušenost z jedné zahraniční stáže: “Když jsme byli na zahraniční stáži, rodiče byli na takové tribunce, všichni společně fandili a po skončení utkání vytvořili takový špalír, kterým kluci proběhli, rodiče jim tleskali a to je to, co bychom rádi vrátili zpátky,“ uvedl.



“Celý projekt by měl zahrnovat všechny mládežnické kategorie od fotbalové školičky až po dorost. Záměrem je výchova vlastních hráčů od nejmladších kategorií s odpovědným a pozitivním vztahem k životu a k tomu je potřeba především spolupráce klubu zastoupeným trenéry a všech rodičů," uvedl Petr Studénka, manažer mládeže.


Proto pojďme “Společnou cestou” a buďme hrdí na svůj klub!