clanek-1
  • Preview k zápasu

  • 08.10.2010

Zápas podzimu je tady! Dukla jede do Vlašimi

P R A H A - První místo v tabulce. To je odměna pro vítěze sobotního druholigového šlágru Vlašim – Dukla. Zápas podzimu začne v 16.00 hodin.

Středočeši vlétli před rokem do druhé nejvyšší soutěže ve velkém stylu - jako nováček vybojovali sedmé místo. A letos si vedou ještě mnohem lépe! V deseti kolech ještě ani jednou neprohráli, na kontě mají sedm výher a tři remízy. Summa summarum: Graffin je na první příčce, ale pouze jediný bod před Duklou.

Kvalitními výkony se Vlašim prezentovala i v Ondrášovka Cupu, v němž ve středu nestačila na Plzeň. Prvoligový lídr ve 3. kole zvítězil 2:0. „Vlašim potvrdila, že je po právu prvním týmem druhé ligy. Prezentovala se velmi kvalitním výkonem, k čemuž rozhodně přispěla i poměrně vysoká divácká návštěva, kdy přišlo na sedmnáct set diváků,“ uvedl Pavel Vrba, trenér Plzně. „Vlašim hrála velmi dobře, snažila se nám to znepříjemnit, ti kluci se nemají za co stydět, předvedli dobrý výkon,“ řekl kapitán Západočechů Pavel Horváth.

Sobotní duel s Duklou bude derniérou vlašimského kouče Romana Nádvorníka, který v pondělí převezme prvoligové mužstvo Příbrami. „Určitě se chci rozloučit vítězstvím,“ řekl 37letý trenér pro web Graffinu. „Ale Příbram budu řešit až po Dukle. Nyní jsem stále ve Vlašimi, tak se soustředím výhradně na práci tady,“ dodal Nádvorník.

V jeho mužstvu najdete i jména známá z první ligy. V útoku se o góly starají Vladimír Bálek, jenž je pod Blaníkem od konce září na hostování z Bohemians 1905, a Miloslav Strnad, který hostuje z Ostravy. Z Bohemians hostují i záložník Martin Kotyza a bek Marek Nešpor, ze Sparty v létě přišli Lukáš Droppa a Bohumil Nádeníček, z Plzně Jakub Süsser, z Mladé Boleslavi Libor Tafat. Ve výčtu by se dalo pokračovat…

A nejsou jedinou silou středočeského mužstva. Na vlašimském stadionu pomáhají k výhrám i skvělí fanoušci. Tribuny jsou blízko u hřiště a příznivci modrobílého klubu umějí dát svou podporu pořádně najevo. Při duelu s Plzní sedělo na tribunách 1 725 (!) diváků.

„Vlašim je jeden z nejtěžších soupeřů, čemuž odpovídá její postavení v tabulce, takže očekávám velice těžké utkání. Vlašim hraje jinak než my, v jiném rozestavení, jiným způsobem, ale také se svou hrou dokáže prosazovat ve většině zápasů. Jejími velkými přednostmi jsou přechod do útoku a aktivní defenzivní fáze. Dokáže dobře presovat a po zisku míče následuje bleskový přechod do útoku, pro což má vhodné typy hráčů se slušnou kopací technikou,“ představuje hru soupeře Luboš Kozel, trenér Dukly.

Přispějte také ke skvělé atmosféře, která bude zápas doprovázet! Výkop je v 16 hodin.

Více informací o výjezdu našich fanoušků najdete zde.


Poslední utkání našeho soupeře

FC Graffin Vlašim – FC Viktoria Plzeň 0:2 (0:1)
Branky: 28. Rezek, 62. Ďuriš. ŽK: Kotyza, Schuster, Krmpotič – Rezek, Rada. Rozhodčí: Možíš – Pelikán, Kocián. Diváci: 1725.

Vlašim: Toma – Vebr, Krmpotič, Petrů, Schuster – Kotyza, Jungr, Süsser (65. Droppa), Průcha (76. Janda) – Bálek, Bukač (70. Jícha).
Plzeň: Pavlík – Rajtoral, Brezinský, Bystroň, Limberský – Ďuriš, Rada (87. Darida), Horváth, Jiráček (83. Hruška) – Rezek, Střihavka (71. Žůrek).

Poslední vzájemné střetnutí

FC Graffin Vlašim – FK Dukla Praha 1:2 (1:2)
Branky: 37. Štochl - 2. Berger, 23. Šmíd.

Vlašim: Toma - M. Nešpor (77. Pokorný), Patka, Kropík, D. Nešpor - Štochl, Jungr, Süsser, Švamberg (59. Mucha) - Svátek, Petr (59. Markovič).
Dukla: Svoboda - Pospíšil, Vorel, Šmíd, Mičic - Hanousek, Gedeon, Šiml (90. Kučera), Berger (80. Svatonský) - Kulvajt (69. Malý), Chigou.