clanek-1
  • Články dorost

  • 01.04.2013

Výsledky dorosteneckých týmů

I dorostenci slavili o velikonočním víkendu vítězství. U18 zvítězila 3:1 nad Unionem Vršovice, mladší dorostenci porazili shodným výsledkem týmy Chrudimi 3:0.

SK Union Vršovice - FK Dukla Praha U18 1:3 (0:2)

Branky: 61. Vršovice - 20. Benda (Tříska), 43. Vyjdák (Bezděk, Benda), 66. Steinocher (Stůj, Filip).
Dukla Praha: Kořínek – Kulikov, Filip, Vyjdák, Bezděk – Stuj, Ksandr, Benda – Tříska, Kříž (52´ Šahini), Steinocher. Trenér: Kulvajt.

V prvním poločase jsme měli herní převahu, ze které jsme vytěžili dvě branky po podobných akcích. Ve 20. minutě našel Tříska zpětnou přihrávkou Bendu, který akci umístěnou střelou přesně zakončil. Těsně před poločasem Vyjdák vystihl rozvíjející se akci domácích. Přes Bendu a Bezděka se dostal míč opět k Vyjdákovi, který přesnou střelou na přední tyči zvýšil na poločasových 0:2.

Ve druhém poločase se domácím podařilo po rychlém protiútoku snížit, o pět minut poději však Steinocher prošel po brankové čáře, z ostrého úhlu prostřelil brankáře a vrátil nám dvoubrankové vedení. V dalším průběhu již branka nepadla a my si náskok pohlídali.

Tomáš Kulvajt: "Přechod na přírodní trávu jsme zvládli celkem dobře, i když na nerovném terénu jsme se někdy prali s přesností a plynulostí kombinace. Po celou dobu utkání jsme však kontrolovali hru a všechny branky jsme vstřelili po parádních akcích. Několik dalších ještě zůstalo nevyužito. Proti druhému týmu tabulky jsme odehráli velmi dobré utkání a zaslouženě zvítězili."

MFK Chrudim - FK Dukla Praha U17 0:3 (0:1)

Branky: 13. Sedláček (as. Beneš, Petrák), 58. Beneš (as. Farkaš, Bohánek),  73. Beneš (as. Petrák).
Chrudim: Janda - Bureš, Pejcha, Jindrák, Wimmer, Tlapák, Rybička, Teslík, Trnka, Rabas, Šourek.
Dukla Praha: Němčanský - Bohánek, Komárek, Cvrček, Vosátka (74. Rublič) - Bezpalec, Farkaš, Petrák - Beneš (75. Pergl), Nadri (70. Kolařík), Sedláček. Trenér: Langr.

Pohled trenérů: "V utkání s tabulkovým sousedem jsme oproti předchozímu zápasu předvedli daleko vyrovnanější herní projev jak v útočné, tak i v defenzívní činnosti, což nám nakonec umožnilo dovézt utkání do vítězného konce. Dobrý týmový projev umocnili hráči Beneš, Petrák, Sedláček, Němčanský a částečně i Bezpalec, Farkaš, Bohánek i Komárek dobrým výběrem řešení v rozhodujících momentech utkání. Domácí tým se prezentoval hlavně v prvním poločase aktivní a důraznou hrou, vypracované příležitosti ve finální fázi však neřešili s dostatečnou přesností (neproměněná penalta). Herní projev i výsledek nás všechny naladil k příjemnému prožití velikonočních svátků."

MFK Chrudim - FK Dukla Praha U16 0:3 (0:1)

Branky: 33. Tylšar (as. Mammedov), 53. Tylšar (as. Mammedov), 74. Šahini (as. Čermák).
Dukla Praha: Štorc - Štochl, Pártl, Pešička, Čermák - Šíma, Kozel, Mammedov (55. Šahini) - Tylšar, Brabenec, Hájek (60. Viták). Trenér: Mejdr.

Pavel Mejdr: "S výsledkem utkání můžeme být spokojeni, ale s herním projevem nikoliv a ten je pro nás důležitější. Zápas jsme zvládli díky bojovnosti a proměňováním šancí, které soupeř na rozdíl od nás nedokázal využít. Také při nás stálo více štěstí. Na jaře to byl zatím náš nejkvalitnější soupeř."