clanek-1
  • A-tým

  • 12.04.2024

Dukla vyjíždí k zápasu s brněnskou Líšní

Ve 22. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY hraje Dukla na venkovním hřišti s Líšní. Pražané, kteří vévodí tabulce druhé ligy, se budou chtít v sobotu 13. dubna proti brněnským vrátit na vítěznou vlnu.

Líšeň, která se průběžně nachází na deváté příčce F:NL, si v jarní části soutěže připsala jedinou porážku, když na domácím hřišti podlehla Viktorii Žižkov (1:0). Svěřenci hlavního trenéra Milana Valachoviče ve zbylých zápasech jinak dvakrát vyhráli a připsali si i stejný počet remíz. Za zmínku jistě stojí vítězství 3:0 nad Opavou, ke kterému dvěma góly přispěl záložník Pavel Sokol. Brněnský tým dokázal udolat nejtěsnějším možným výsledkem (1:0) i posledního přemožitele Dukly Praha, FK Příbram. V nastaveném čase prvního poločasu rozhodl o výhře Na Litavce osmnáctiletý útočník Martin Tauš. V 54. minutě pak mladý forvard obdržel červenou kartu a Líšeň dohrávala zápas v početním oslabení.

Dukla Praha přišla v posledním utkání s FK Příbram o svou sérii čtyř jarních utkání bez porážky, když na Julisce prohrála 2:1. Zejména v první polovině svěřenci trenéra Petra Rady zápasu dominovali a vytvořili si velké množství šancí. Nakonec se dokázal prosadit jen jeden hráč v červenožlutém dresu, Pavel Moulis. Střeleckou přesnost si tým z Dejvic bude chtít vylepšit v utkání s Líšní a ze Sportovního areálu Kučerova si odvést tři body do tabulky F:NL.

Sezóna se přesunula do své poslední třetiny a zápas s Líšní je pro dukelské prvním ze třech utkání v krátkém sledu. Utkání můžete sledovat v sobotu 13. dubna od 16:30 přímo z ochozů stadionu Líšně nebo u přenosu Sporttotal. Už ve středu 17. dubna se Dukla představí znovu doma na Julisce, kdy od 17:00 přivítá tým SFC Opava. Lístky jsou v předprodeji dostupné zde.