clanek-1
  • A-tým

  • 05.04.2024

První Dukla hostí Příbram

V 21. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY dojde na střet Dukly Praha s Příbramí. Pražané, kteří vévodí druholigové tabulce, hostí Středočechy na Julisce.

Příbram vyhrála v probíhající jarní části letošního ročníku F:NL zatím jen jedinkrát. V divokém utkání, kdy byla udělena červená karta na obou stranách, příbramští porazili Hanáckou Slavii 2:0. Zbylé tři utkání jara tým ze středních Čech prohrál a průběžně okupuje šestou příčku. Vedení středočeského klubu se rozhodlo po nezdařilých výsledcích odvolat hlavního trenéra Karla Krejčího jen několik dní před utkáním na Julisce. Na místě Krejčího usedne v zápase s Duklou jeho dosavadní asistent Roman Bednář.

V dresu Příbrami letos pravidelně nastupuje záložník Filip Matoušek, dukelský odchovanec, který Na Litavce hostuje od léta. V zimě se k němu přidal i Jiří Hudec.

Duklu Praha si na jaře odnesla ze čtyř soutěžních utkání deset bodů a posunula se na první místo tabulky. Dejvický tým gólově táhne záložník Jakub Hora, který v zimě tým posílil z Českých Budějovic. Naposledy Hora vystřelil vítězství Pražanů dvěma góly do sítě Jihlavy. Třiatřicetiletý hráč se nejprve prosadil v 9. minutě z penalty, která byla odpískána po faulu na Davida Kozla a podruhé rozvlnil síť zpoza vápna krásnou přízemní střelou k tyči.

Vzájemné duely obou týmů přinesly v posledních několika případech vyrovnané souboje. Pražané bude chtít i nadále pokračovat na vítězné vlně tří zápasů s vidinou přímého postupu do první ligy. Příbramští budou chtít na hřišti favorita překvapit a získat cenné tři body do vyrovnaného středu tabulky.

Poslední vzájemný zápas: 25. 8. 2023 (F:NL 2023/24)

FK Příbram – FK Dukla Praha 0:0 (0:0)

Sestava FK Příbram: Melichar – Dudl, Čejka (85. Nkwinga), Jahič, Fišl – Brabec (70. Jandera), Švestka, Vott, Hušbauer – Nečas, Anih (78. Vokřínek)

Sestava FK Dukla Praha: Šťovíček – Ludvíček, Peterka, Hašek, Ullman – Barac, Kozel, Moulis (73. Douděra), Šebrle (90+2. J. Jeřábek), Matějka (73. Špatenka) - Zeronik (86. Červenka)

Rozhodčí: Kvítek – Černoevič, Cichra – Krejsa, Stadion: Stadion Na Litavce, Diváci: 815.