clanek-1
  • A-tým

  • 05.04.2024

Jakub Hora byl vyhlášen nejlepším hráčem měsíce

Jakub Hora, třiatřicetiletý záložník Dukly Praha a zimní posila z Českých Budějovic, byl v tradiční anketě Ligové fotbalové asociace vyhlášen nejlepším hráčem měsíce března. Zkušený hráč na jaře nasázel ve čtyřech zápasech čtyři góly a přispěl tak k posunu dejvického týmu na průběžné první místo tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Tahle posila se Dukle vyplácí. Jakub Hora v zimní pauze opustil České Budějovice a zamířil na Julisku. Zatímco ve FORTUNA:LIZE se prosadil naposledy začátkem září, o soutěž níž v dresu dejvického týmu si zatím drží průměr gólu na zápas. Za dosavadní čtyři jarní kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se trefil čtyřikrát – jednou do sítě Varnsdorfu a Žižkova, dvakrát proti Jihlavě.

Třiatřicetiletý záložník pražskému týmu třikrát v řadě zařídil tři body. V duelech s Varnsdorfem a žižkovskou Viktorií ustál v závěru těžkou situaci a proměnil pokutový kop. Z penaltového puntíku se nemýlil ani na Vysočině, kde potrestal soupeřův prohřešek v šestnáctce už v úvodu prvního poločasu. Po přestávce pak znovu zvrátil nerozhodný stav na stranu Dukly. Po hodině hry tentokrát uspěl se střelou z voleje zpoza vápna, kterou poslal do pravého dolního rohu jihlavské branky.

Někdejší hráč pražské Slavie, Plzně či Teplic v Dejvicích jednoznačně ožil. Díky čtyřem zásahům zkraje jara už nyní prožívá svou nejgólovější sezonu za posledních pět let. V součtu se třemi trefami za budějovické Dynamo ještě z podzimu udeřil sedmkrát. Produktivnější byl naposledy v ročníku 2018/19, kdy v 31 utkáních za Teplice zaznamenal jedenáct branek. V gólové statistice Dukly ztrácí Hora na vedoucího Lukáše Matějku, který za Pražany ve F:NL na jaře kvůli karetnímu trestu z poháru ještě nenastoupil, dva góly.